Velg riktig app

Først; velg riktig app eller møtepunkt for deg. Det er så mange varianter der ute. Det viktigste er å finne en som passer for deg og dine behov. Her gir vi noen eksempler:

 • Studievenn: En app for studenter, av studenter. Denne appen lar deg opprette eller finne aktiviteter å delta på i et kart, og du kan chatte med de andre som skal delta. Appen bruker feide som innlogging slik at du er sikker på at de andre du møter også er studenter. Så mye potensiale for fine møter med andre studenter!
 • GoFrendly er en app skapt av kvinner for kvinner hvor du kan finne nye venner, og snakke med andre som deler samme interesser som deg. Kanskje du finner en ny venninne?
 • Facebook: på facebook finnes det et hav av ulike grupper, lokale og globale, som tar for seg din interesse. Det finnes også grupper som er designet for å bli kjent med andre, som for eksempel Hey girl! og Hey man! hvor du kan treffe nye kompiser.
 • Ditt studiested: flere universitet og høyskoler arranger online arrangementer for å hjelpe deg som student. Sjekk ut ditt lærested og din studentsamskipnad sine nettsider.

  Vær deg selv

  Dette er det fine med internett, du kan være hvem du vil. Samtidig slår vi et slag for at DU er den du bør være på nett. Det er bedre å være seg selv på nett enn en variant av deg selv du ikke kan stå inne for i hverdagen.

  Legg lista lavt i starten

  Dersom du logger deg på en slik app for å finne en ny bestevenn med en gang blir du kanskje skuffa. Relasjoner tar tid, og det kan være utfordrende i starten. Tenk likevel at det er positivt å møte opp digitalt eller fysisk på noe, for neste gang kjenner du igjen noen navn, og gangen etter det kanskje du vet hvem du skal si hei til med en gang. Vi mennesker er flokkdyr, og det å ha andre rundt oss er godt for oss. Du trenger heller ikke stille veldig høye krav til egen deltakelse, noen ganger er det viktigste å møte opp og være der. Man kommer langt med et hei!

  Ha alltid nettvett i bakhodet

  Husk at alle er ikke alltid det de gir seg ut for, ha alltid nettvett i bakhodet. Husk å ikke del (for mye) personlig info med andre, og bruk sunn skepsis i møte med andre over nett. Skal dere møtes fysisk så velg et offentlig sted. Stol på magefølelsen. Derfor er det også så fint at du er deg selv på nett, da bidrar du også til å promotere ærlighet på nett.

  Har du erfaring med sosiale apper eller andre digitale møtepunkt (nei, ikke tinder), eller kjenner til andre du vil anbefale? Vi vil gjerne høre fra deg på studenterspor@sio.no.