Nettsteder for å finne nye venner

Før jeg flyttet til Oslo meldte jeg meg inn i Facebookgruppa «Hey girl! Oslo». Det er en Facebookgruppe for jenter i Oslo som er på jakt etter nye venninner. Man skriver gjerne en liten tekst om seg selv og sine interesser, så svarer folk dersom de har samme interesser. Det er skummelt å blottlegge seg slik på internett og man burde selvfølgelig ta sine forhåndsregler. Men det er enda skumlere å være i en ny by uten å ha noen som helst å snakke med. Gruppa organiserer også arrangementer man kan delta på. Du også melde deg på Semester med nye venner, som spleiser deg sammen med andre studenter med like interesser. Det fine med slike grupper er at du vet at alle som er der, også leter etter nye venner.

Sitte med noen i forelesning

En enkel, men samtidig vanskelig måte å ta initiativ på som ny student, er å sette seg med noen i forelesning. Jeg deltok ikke på fadderuka og følte allerede på første forelesning at «alle andre» hadde noen unntatt meg. Jeg bestemte meg for at det ikke skulle stoppe meg fra å bli kjent med andre. I den neste forelesningen spurte jeg om å sette meg med ei som satt alene. Det angrer jeg ikke på i dag. Vi endte opp med å ta en kaffe etter forelesningen, og holder fortsatt kontakten. Det har motivert meg til å komme tilbake på forelesning.

Kollokviegruppe

En annen måte man å ta initiativ på er å danne en kollokviegruppe. En kollokvie er en gruppe med studenter som jobber med pensum sammen utenfor forelesning. Jeg kjente jo ikke så mange, så jeg tok motet til meg å spurte på Canvas om noen ville lage kollokviegruppe. Det er ikke bare faglige fordeler med å ha en kollokviegruppe, men også sosiale. Det var overraskende mange som svarte på meldingen, og plutselig var vi en gruppe på 8 studenter. Vi har gjort mange morsomme ting utenom universitetet også, blant annet startet et quiz lag.

Delta i studentlivet

I Oslo finnes det mange måter å engasjere seg i studentlivet. Dette kan være gjennom en forening, studentpolitikk, jobb, teater eller lignende. Det finnes nesten ingen begrensninger for hva man kan være med på. På universitetene i Oslo og studentbyene finnes studentpuber som drives av frivillige studenter. Jeg meldte meg til å jobbe frivillig en dag, og det har gitt meg veldig mange gode venner og et sted å være. Det er veldig enkelt å komme inn i miljøet, du må bare gå bort til kassen å spørre de som jobber der om du kan få være med! Jeg vet at det kan være skummelt å søke etter nye venner men det er likevel mitt aller beste råd å prøve å ta initiativ. På seminargrupper, på vei ut fra forelesning eller i oppgangen på studentboligen; prøv deg på et smil eller et hei. Det går ikke alltid første gang, men det går i hvert fall ikke hvis du ikke prøver.