Alle har tankevirus

Visste du at 95 prosent av oss har tanker knyttet til depresjon, angst eller tvang hver eneste dag? Negative tanker er noe de fleste opplever, forskjellen er bare at vi har ulike måter å takle dem på.

Denne appen er derfor for alle – fra deg som sliter med f.eks. angst, depresjon eller lav selvfølelse, til deg som ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen.

Hva gjør appen?

Når du laster ned Tankevirus fra App Store eller Google Play, får du tilgang til en video-app som kan minne litt om Netflix eller nettspilleren til NRK.

Forskjellen er at innholdet her er spesialutviklet for at du skal få en bedre psykisk helse.

Først ser du de tre filmene «Det psykologiske immunforsvaret», «Tankevirus» og «Psykologiske vitaminer». De varer mellom 10-20 minutter.

Hver morgen i 3 påfølgende ukene mottar du et nytt videotips som hjelper deg å avsløre tankevirus i hverdagen, eller gir deg trening i å bruke psykologiske vitaminer i møte med infiserte tanker. Appen tester også ditt psykologiske immunforsvar før og etter opplegget, slik at du kan se med egne øyne om de psykologiske vitaminene har hjulpet eller ikke.