?

Jeg tviler på forholdet til kjæresten min, hva skal jeg gjøre?

Kvinne 24 . 31 Januar 2022
Spørsmål

Hei, Jeg har over en lengre periode nå tvilt litt på forholdet til kjæresten min. Vi har vært sammen i over fire år. Jeg er veldig glad i han, men jeg klarer ikke lengre å nyte å kysse han, og det er vanskelig å ligge sammen. Jeg er en person som liker å gjøre nye ting. Jeg har nok et større behov enn han for å prøve ut nye ting og oppleve verden. Han er snill, omsorgsfull og god, og jeg er veldig glad i han. Det er veldig mye bra i forholdet vårt, men så er det en sånn følelse av at det kanskje ikke skal være oss som dukker opp ganske ofte. Hva skal jeg gjøre?

Kvinne (24)
Psykologen svarer
Hei,

Forstår godt at du ønsker råd om hva du skal gjøre, når du kjenner på ambivalens knyttet til om du skal gå eller bli i parforholdet ditt. Det å velge en partner er ett viktig valg, og har mye å si for hvordan både du utvikler deg videre og hva slags livskvalitet du får. Jeg skal forsøke å komme med noen innspill som kanskje vil være nyttige for å finne ut hva du skal gjøre. Mitt første råd er å forsøke å ha et nysgjerrig utforskende blikk, og prøve å forstå deg selv og det du kjenner. De følelsene som stadig dukker opp, hva vil de fortelle deg?

Det er naturlig å tvile på kjæresterelasjonen fra tid til annen. Du beskriver at du har mistet sexlysten din for han, og at du er en person som liker å gjøre nye ting. Hva tror du gjør at du synes det er vanskelig å kysse han og ligge sammen? Har sexen blitt en rutine og kjeder deg, kan du innføre noe nytt dere kan prøve sammen for å finne tilbake til lysten og intimiteten? Eller er det slik at den manglende lysten forteller deg noe mer? At du ikke kjenner deg tiltrukket lengre, og kjenner mer vennskapelige følelser for han?

Ettersom du er en person som liker å prøve ut nye ting og oppleve verden, har det kanskje vært en lite stimulerende tid for deg, med nedstenging, avlyste arrangementer o.l. Dersom du får brukt denne delen av deg mer, når samfunnet nå åpner igjen, kanskje du ikke vil kjenne at du trenger dette i like stor grad i relasjon til partneren din? Hva tror du trenger for å ha det bra?

Hva tenker du om matchen mellom dere? Har dere det gøy sammen? Respekterer dere hverandres ulikheter? Hvor høyt setter du det at han er omsorgsfull og snill? Kan du leve med at han liker det trygge og kjente, mer enn du gjør? Eller kan du få han med deg på å utforske mer sammen med deg?

Det er et vanskelig valg om man skal gjøre det slutt, fordi man mangler noe i forholdet. Som regel er det mye bra også. Man må da gjøre en avveining, er det bra nok til å bli? Eller mangler det for mye til at jeg kan bli? Hvis jeg blir i denne relasjonen, hvordan vil jeg kjenne det om 5 år? Samtidig er valget du tar nå, er basert på hva du vet i dag. Du må ta et valg som kjennes riktig for deg nå. Det er kun du som vet hva som kjennes mest riktig for deg, og hva du skal vektlegge som viktige faktorer for dette valget. Anbefaler deg å lufte disse følelsene med noen du stoler på og kjenner godt. Det kan også være fint om du får til å ha en dialog om dette med kjæresten din.

Vennlig hilsen psykologen i SiO

 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?