Det er mange måter å vise hverandre kjærlighet. Dette kan handle om hvordan vi har lært å uttrykke kjærlighet hjemmefra, og også om personlighetsmessige forskjeller. En utfordring kan være at dere som kjærester uttrykker kjærlighet ulikt, noe som kan gjøre at dere ikke alltid får tak i hverandres kjærlighetserklæringer. Kanskje du viser kjærlighet ved å kysse kjæresten din på kinnet, mens kjæresten din har mest behov for å høre noen kjærlige ord.

  1. Anerkjennende ord Du gir komplimenter for utseende, snakker om hvor bra det er å være sammen, skriver mange meldinger, -du bruker ord og uttrykk for å vise kjærlighet.
  2. Tid Du viser kjærlighet ved å bruke tid på kjæresten din, du prioriterer kjæresten foran det meste og skrur av mobilen for å ikke bli forstyrret når dere har «partid»
  3. Gaver Du liker å gi gaver til kjæresten din for å vise kjærlighet. Det kan være små eller store gaver, dyre eller billige, det viktigste er selve gesten å gi en gave.
  4. Tjenester Det kan være at du lager matpakke som du sender med kjæresten din på lesesalen, at du vasker badet og støvsuger, eller gir annen praktisk hjelp som du tenker kjæresten din trenger.
  5. Fysisk nærhet Du liker å uttrykke kjærligheten din fysisk. Dette kjærlighetsspråket inneholder alt fra å sitte i armkroken, via berøring og å holde hender, til sex.

Lær å tyde hverandres språk

Det er fint om dere som kjærester kan reflektere over hvordan dere viser hverandre kjærlighet. Du vil kanskje oppdage at måten du viser din kjærlighet på er forskjellig fra måten kjæresten din viser deg sin kjærlighet. Hvis du selv elsker å få blomster og små gaver så er du gjerne en kjæreste som er flink til å gi dette. Og du føler deg mest elsket når du får en liten gave tilbake. Samtidig kan det være at kjæresten din føler seg aller mest elsket når dere bruker tid sammen og skrur av mobilene for skikkelig kvalitetstid.

Kan dere snakke sammen om dette? Og kanskje kan dere lære hverandres språk? Et mål vil være å bli flerspråklig, slik at dere kan komme hverandre bedre i møte. Vi ønsker dere lykke til med å utforske kjærlighetens fem språk –antakelig vil dere oppdage nye sider hos hverandre, og forhåpentligvis vil dere erfare at det er fint å ha flere måter å vise hverandre kjærlighet på! Leve kjærligheten!