?

Hvordan fungerer SiO psykisk helse-tjenester og hvordan tørre å søke hjelp?

Annet 19 . 31 Oktober 2019
Spørsmål

Hei, Jeg har siden ungdomskolen følt på depresjon og andre tilstander og ikke turt å oppsøke hjelp. I et forsøk på å ta steget og få hjelp, samt for å ikke "drukne" i studiene har jeg disse spørsmålene: Hvordan fungerer sios helsetjenester med tanke på psykisk helse? Tilbyr dere psykolog og/eller psykiatri? Hva koster det for disse tjenestene? Hvordan skal jeg tørre å oppsøke hjelp? Jeg har mange unnskyldninger på lager til hvorfor jeg ikke skal ta kontakt.

Annet (19)
Fagperson svarer
Hei

Så fint at du spør her, nå har du allerede tatt et steg på veien. 

Det å snakke med psykolog, psykiater eller rådgiver i SiO helse er helt gratis, og du kan få tilgang ved å være student ved et studiested tilknyttet SiO, og å betale semesteravgift.

Vi tilbyr blant annet korttidsterapi for lettere til moderate psykiske plager, det finnes også mange gratis kurs som man kan melde seg på selv. Hvis du vil prøve ut et kurs, så trenger du bare å melde deg på via nettsidene, og møte opp!

Hvis du ønsker individuelle samtaler så ringer du resepsjonen og bestiller time. Det som skjer da er at du vil bli innkalt til en kort samtale der du sammen med en fagperson finner ut av hva som er riktig hjelp for deg. Dvs at du trenger ikke å være sikker på hva du ønsker, og du kan stille spørsmål om alt du lurer på under den samtalen, før du bestemmer deg for noe som helst. 

De fleste studenter som kommer til oss er nervøse, og usikre på hva de kan be om eller hva som er riktig, så du er ikke alene! 
Det kan være lurt å tenke litt over hva som gjør at du er redd for å søke hjelp, hvis du kommer hit til samtale så må du gjerne fortelle oss om det, så øker det sjansen for at du får et svar som beroliger deg, eller at man kan finne en løsning. 

Velkommen til oss,

Vennlig hilsen fra psykologen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?