?

Usikkerhet på følelser i kjæresteforhold.

Kvinne 27 . 08 April 2020
Spørsmål

Jeg tenkter ofte på at forholdet mitt kan ende. I begynnelsen var jeg ofte bekymret for at kjæresten min skulle slå opp med meg og/eller at ting ikke skal fungere. Nå tenker jeg ofte på om jeg må ende det. Jeg føler at forholdet vårt er veldig bra og vi planlegger å flytte sammen, noe jeg ser veldig fram til. Jeg vil ikke ende forholdet og ønsker å være med han, men jeg tenker på det en del. Jeg tror kanskje jeg tenker på det fordi jeg fortsatt ikke vet om dette vil funke og at jeg ikke vet om jeg vil starte familie med han eller ikke. Det sagt vet jeg ikke om jeg vil ha unger engang. Er det vanlig å være så forvirret? På en side så synes jeg han er helt fantastisk og jeg er glad i han, men jeg tenker fortsatt en del på og lurer på om dette vil fungere. Vi har bare offisielt vært sammen i 2 mnd, men vi har vært eklusive i 5 mnd. Jeg har vell vært usikker når det gjelder oss egentlig mye av tiden, selv om jeg føler sterk at jeg vil være med han. Hvorfor er jeg så forvirret?

Kvinne (27)
Fagperson svarer
Hei

Slik jeg forstår deg så hender det at du er usikker på om forholdet du er i vil kunne vare inn i fremtiden. 

Jeg tenker at det er vanlig å være usikker på følelser i begynnelsen av et forhold. Da en blir kjæreste med en person vil en oppdage sider ved den andre en ikke har sett, det kan være sider en blir begeistret for og noen ganger ikke. Å være ambivalent er normalt, det vil si at det er ting som er bra, men også ting som er dårlig. Dette bidrar ofte til at en føler seg forvirret. Å innlede et forhold innbefatter at en stadig finner ut mer om den en har innledet forholdet med. Å akseptere sider ved den andre en ikke er like begeistret for vil være nødvendig i et forhold, men noen ganger er det også en grense for hva en aksepterer. Derom denne grensen blir krysset tar gjerne forholdet slutt. 

Siden dere såpass nylig har innledet forholdet kan det være lurt å gi forholdet litt tid. Det kan være greit å ikke tenke så langt frem i tid, men heller være tilstede her og nå. Det kan styrke forholdet dersom dere lærer hverandre å kjenne, kommuniserer godt og respekterer at den usikkerhet du har også kan ramme den andre. 

 

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?