?

Såret i tidligere forhold og usikker på det nye -hva gjør jeg?

Kvinne 23 . 20 Januar 2022
Spørsmål

Hei jeg dater en gutt. Han er snill, søt, fin, kul, gøy å være med, sjarmerende, ektemann materiale, jeg kan se på han i flere timer.men så er det noe som gjør meg usikker. Tanker som :Kommer dette til å vare? Er hqn virkelig den jeg vil ha? Vi har jo datet i 2 mnd snart så det er jo kanksje litt tidlig. Men jeg føler hans følelser kommer lettere. Han er kjempeglad i meg og superforelsket. Mens jeg leter enda etter sikkerheter og trygghet i han og om det kommer til å vare. Hvorfor er det sånn her? Kan jeg ikke bare hoppe i det? Er dette et tegn på at d ikke er rett fordi jeg ikke blir stormforelsket med en gang? Jeg har en del ishues fra tildligere forhold og jeg leter etter den jeg vil gifte meg med og dele resten av livet sammen med fordi jeg ikke orker å bli såret flere ganger. Kan d ha noe med dette å gjøre? Hva gjør jeg? Jeg har jo rukket å bli glad i han og viø fortsette å møtes.

Kvinne (23)
Fagperson svarer
Hei


Så hyggelig at du har funnet en gutt du liker, og som har alle de gode kvalitetene du nevner.

I den tidlige fasen av et forhold er det ganske vanlig å kjenne på usikkerhet. Så høres det ut som at dere er litt i utakt fordi han er så stormforelsket, mens du ikke helt er det. Jeg tror at dette kan handle om nettopp det du sier; at du har opplevd å bli såret i tidligere forhold. At du er redd for å bli avvist, og derfor blir mer reservert og kanskje holder tilbake følelser for å beskytte deg selv?

En annen naturlig reaksjon fra å ha blitt såret er å lete etter full sikkerhet og trygghet. Problemet med det er at full sikkerhet og kontroll over en annen persons følelser kan ingen ha. Prøv heller å akseptere at du ikke kan ha full kontroll - men ta imot de varme følelsene han har for deg - og ta vare på det gode dere har sammen her og nå. Jeg tror absolutt at dere har et fint grunnlag for å bygge et godt forhold videre.

Jeg legger ved en artikkel om kjærlighetsspråk som er fin å lese. Les også dette spørsmålet med svar som ligner litt på ditt.

 

Hilsen sosionomen, SiO Helse.

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?