?

Hvordan kan jeg slutte å fiksere på kjærestens tidligere forhold?

Kvinne 21 . 20 Oktober 2021
Spørsmål

Hei! Jeg har vært sammen med kjæresten i et år nå, som også er mitt første forhold. Han er helt perfekt på alle måter og vi har det såå bra sammen! Likevel klarer jeg ikke å fiksere over hans tidligere forhold og jenter han har datet. Vet ikke akkurat hva som gjør meg så fiksert på dette, men synes det er trist å tenke på å se for meg han og jenter fra hans tidligere forhold/dateing. Har ikke delt dette med han da jeg føler det eneste som kommer til å skje er at han også blir lei seg og jeg ser ut som en kontrollerende sjalu kjæreste. Jeg har full forståelse for at det fantes andre jenter før meg, men klarer likevel ikke kontrollere følelsene mine angående det. Hva kan jeg gjøre?

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

Gratulerer! Så kult at du har fått en fin kjæreste, og at dere har så bra sammen. Du skriver at han er din første kjæreste, mens han har hatt noen tidligere forhold. Det er helt naturlig at du av og til tenker på disse jentene, og at du da blir litt lei deg - det trenger overhodet ikke bety at du er en kontrollerende og sjalu kjæreste.

Jeg vil anbefale deg å forsøke å ikke tenke så mye på hans tidligere liv, men heller fokusere på at det er dere to som er sammen nå. Hver gang du begynner å tenke på noen av de andre jentene, så forsøk å fokusere på noe annet. 

Du skriver at du skjønner godt at han har hatt et liv før han traff deg, men at følelsene dine allikevel er vanskelige å kontrollere. Dette er menneskelig. Det er vanskelig, kanskje umulig, å bestemme seg for hva man skal føle - og derfor kan du ikke skru av disse følelsene uten videre. Det som derimot går an å kontrollere litt mer, er hva vi velger å tenke på inne i hodet vårt. Ved å ta mer kontroll over hva du tenker på, kan du kanskje styre følelsene dine litt også. Altså ved å bevisst forsøke å ikke tenke mer på hans tidligere liv, fokusere på dere to her og nå, vil du kanskje få det bedre.

Jeg tror også du kan tillate deg å snakke med ham om dette, kanskje han kan hjelpe deg til å bli litt mindre trist og usikker? Om tankene på hans tidligere forhold blir altfor vanskelige å styre, og du fortsetter å slite med dette, så er du velkommen til å snakke med en av våre rådgivere

Lykke til med forholdet!

Vennlig hilsen klinisk sosionom

Finner du ikke det du leter etter?