?

Jeg er alltid alene og kjenner ingen

Kvinne 23 . 06 September 2021
Spørsmål

Hei, Jeg er en 23 år gammel student, som for alltid er alene. idet siste har jeg følt at alt er håpløst. Jeg er alene i en by der jeg ikke kjenner noen. Dagene går uten at jeg snakker med noen og jeg tilbringer tiden min alene i hybelen. Jeg føler at det er vanskelig å bli kjent med folk og at jeg rett og slett ikke har så mye liv i meg. jeg står opp hverdag og tenker på når livet skal starte, men alt står bare stille. Jeg har aldri hatt en kjæreste eller venner jeg kan ringe og henge med, tidligere har jeg alltid vært alene. Jeg har god kontakt med familie, men jeg vil jo og ha relasjoner til andre også. Det føles ut som at jeg er den eneste. Jeg snakket med noen fra forelesningen, men følte at det bare var det. Er det noe galt med meg? burde jeg gjøre noe annerledes? Er det normalt å tenke at du skulle ønske at det skjedd noe alvorlig med deg så du kunne forsvinne. Jeg skulle ønske jeg kunne snakke med en psykolog, fordi det er vanskelig å beskrive følelsene og tankene her.

Kvinne (23)
Fagperson svarer

Å ha tanker om at det kunne være godt å slippe fra livet er relativt vanlig (15% av studentene), men det er jo ingen løsning på problemet.

Jeg synes det høres ut som en god ide å snakke med en psykolog eller rådgiver i virkeligheten, akkurat som du selv har tenkt. Slik får du mer tid til å snakke ut om det du opplever, og kan få støtte og råd som er tilpasset til deg, din historie, og dine ønsker. Når vi føler oss håpløse og ting virker mørkt så trenger vi alle noen å dele dette med; enten det er en profesjonell eller en annen i livet. 

Er du student tilknyttet SiO så er du varmt velkommen til å ta kontakt med oss for noen å snakke med. Du kan også snakke med fastlegen din om hvordan du har det og få råd om hvor du bør vende deg.

Det finnes også andre ting du kan gjøre for å finne vennskap. Noen synes det er enklere å starte å finne venner digitalt, hvis man er veldig usikker på hvordan man kan gå frem IRL. Jeg legger ved en artikkel om hvor du kan finne vennskap gjennom apper og organisasjoner nedenfor. 

Det er mulig å komme ut av ensomheten og følelsen av utenforskap! Det føles som om du er den eneste, men du er ikke det, vi møter mange som har det som du og det kan hjelpe å prate om det og finne ut hvordan man skal gå frem. 

 Vennlig hilsen fra psykologen 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?