?

Føler meg nedstemt, utsetter å studere

Kvinne 30 . 03 Mars 2022
Spørsmål

Hei, Jeg sliter med å få motivasjon. Jeg føler meg nedstemt , «flat» og veldig ofte tom innvendig. Det hender at jeg kan ligge timesvis på senga, og legge til side studiet selv om jeg vet at det er en innleveringsfrist som utløper snart . Det er jo bare å stå opp og gjøre noe. Hvorfor får jeg ikke det til?

Kvinne (30)
Psykologen svarer
Hei

Det kan være vanskelig å holde seg til planen hvis man ikke virkelig MÅ. Det er tidvis ubehagelig å studere, konsentrere seg og holde fokus på oppgaver. Det er lett å komme inn i unngåelsesmønstre med mål om å slippe unna ubehaget.

Kanskje unngår du også å andre ting, som å være sosial, spise eller trene/gå turer? Hva med følelser? Når du kjenner deg tom og flat så kan det være at du ikke orker kjenne følelser og prøver å holde dem unna? Holder man ubehagelige følelser på avstand så er det heller ikke så lett å få gode følelser.

Kanskje kan det hjelpe deg om du prøver være ærlig med deg selv - hvorfor unngår jeg nå? Kan jeg heller velge å møte ubehaget? Ta litt om gangen. Legg inn pauser, så blir det lettere å holde ut.

Når du kommer over ubehags-terskelen og studerer, så vil følelsen mest sannsynlig avta, fordi du blir mer opptatt av faget ditt.

Hvis du ikke klarer å hjelpe deg selv, men fortsetter å streve med dette, så anbefaler jeg deg å sjekke ut samtaletilbud ved din samskipnad. Kanskje kan også vedlagt artikkel være til hjelp og inspirasjon. 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Psykologen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?