?

Skal jeg fortsette samboerforholdet jeg er i?

Mann 26 . 31 Januar 2022
Spørsmål

Hei. Jeg har det siste året gått med mye negative følelser knyttet til samboeren min. Jeg er på det punktet hvor jeg føler det å gjøre det slutt kanskje kan være det beste for meg mtp. min egen trivsel. Men jeg blir sint på meg selv, når jeg tenker på hvorfor jeg vil gjøre det slutt. På mange måter er det egentlig bare fordi jeg begynner å bli lei forholdet, og det syns jeg ikke er noen god grunn. Særlig etter 4 år. Vi har hatt problemer gjennom hele forholdet i forhold til at min samboer er psykisk syk og det har vært mye krangler over hva jeg anser som bagateller. Jeg vet min samboer ønsker barn med meg, og jeg vet hun vil gifte seg med meg, og av den grunn blir jeg ennå mer sint på meg selv. Det er jo på en måte ikke fair mot henne at jeg føler det sånn. Selv om jeg er lei, elsker jeg henne jo! Og jeg vil absolutt ikke såre henne, men skal jeg virkelig ta sjansen på at dette endrer seg og kanskje leve resten av livet med disse tankene i stede da?

Mann (26)
Fagperson svarer
Hei

De fleste vil tidvis oppleve ambivalente følelser når de er i et kjærlighetsforhold, du beskriver at du har det. Mange forhold tar slutt av denne grunn. Mange går fra en partner de er svært glad i, fordi det er noen ting i forholdet som ikke tilfredsstiller krav og ønsker de har som veier så tungt at forholdet ikke kan fortsette. Å ta et slikt valg er vondt og vanskelig og det tar ofte lang tid å beslutte seg for noe slikt. Det er nødvendig å bruke tid også, fordi en må velge om en vil jobbe for å bevare og endre det en har eller om en skal gå videre.

Mange snakker åpent med partneren om ambivalente følelser og noen får hjelp hos parterapeuter, kanskje dette kan være et alternativ for dere? Du uttrykker at du har kjempet lenge og at du vurderer om du skal gå. Jeg håper du snakker med venner, familie og også partner om de følelsene du har. Jeg ser for meg at du mest av alt trenger støtte på din beslutning og får aksept for vanskelige følelser hvis du skal fortsette å være samboer med partneren og også dersom du velger å gå. 

Jeg legger ved svaret på et lignende spørsmål vi fikk her på Studenter Spør hvor en psykolog nylig svarte: Ikke lykkelig med min samboer, men glad i ho. Skal jeg gjøre det slutt?

 

 

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?