?

Mann som forelsker seg i andre menn: Må jeg vise kjærtegn i offentligheten?

Mann 26 . 21 April 2022
Spørsmål

Hei. Jeg har spørsmål om det å vise kjærtegn i offentligheten. Jeg er en mann som forelsker meg i andre menn. Jeg er delvis åpen, for noen, men ikke alle enda. Jeg er singel, og liker ikke tanken på å skulle holde hånden eller kysse en kjæreste i offentligheten. Jeg er redd for å bli utsatt for stygge blikk eller trakassering offentlig. Jeg har ikke lyst til å utsette meg for det. Tidligere har jeg tenkt at jeg kanskje ikke er en person som liker å vise følelser offentlig generelt. Jeg tror det vil være lettere for meg å gi en klem eller et kyss på kinnet. Er det jeg som uroer meg uten god grunn? Må jeg vise kjærtegn i offentligheten for å føle meg stolt av min seksuelle orientering? Kan en kjæreste kreve av meg at jeg skal holde hender eller kysse han offentlig? Håper jeg kan få svar på spørsmålene mine.

Mann (26)
Fagperson svarer
Hei

Det er kjipt å høre at du frykter for negative konsekvenser av å vise kjærtegn offentlig. I disse dager er det jo 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge, og de fleste mennesker respekterer heldigvis de av oss som er skeive/ homofile. Dessverre opplever fremdeles skeive negative holdninger og trakassering, så frykten din er ikke helt ubegrunnet. Samtidig så tenker jeg at det er viktig at du skal få være den du er og vise det du føler. Men, det er jo viktig at du gjør det i det tempoet som er komfortabelt for deg. Husk at noen jo er mer privat av seg, og ikke liker så godt å vise kjærtegn offentlig. Når du får en kjæreste så tenker jeg derfor at han ikke kan kreve at du f.eks holder hender. 

Kan denne tvilen din med å vise kjærtegn offentlig også ha noe å gjøre med at du ikke er helt åpen om din legning? At du liksom holder litt igjen? Jeg tenker den strategien med å starte med en klem eller kyss på kinnet og bli trygg på det først er lurt. Forhåpentligvis føles det etterhvert mer naturlig og trygt å vise kjærtegn.

Hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?