?

Jeg er usikker på om parforholdet mitt er riktig - hva kan jeg gjøre?

Kvinne 33 . 11 Januar 2022
Spørsmål

Hei, Jeg har vært sammen med min kjæreste/samboer i snart tre år. Vi har det kjempe fint sammen, og har aldri hatt det så bra med noen før, og jeg kan være meg hundre prosent. Likevel har jeg kjent litt på usikkerhet rundt oss den siste tiden. Om det virkelig er riktig. Jeg ser for meg oss to, andre ganger ikke, vi er veldig like, men samtidig veldig ulike. Er veldig redd for å ikke skulle være med han, men det er noe jeg savner. Vi er sammen hele tiden, og det har kanskje vært veldig mye nå pga korona, og har derfor ikke prioritert oss. Det blir bare det samme hele tiden. Jeg savner det lille, og er litt redd noen ganger at vi er mer som bestevenner. Vil ikke miste han, men jeg vil og vite om det er riktig. Hva kan jeg gjøre?

Kvinne (33)
Sosionomen svarer
Hei

Først vil jeg bare si at det er helt normalt å kjenne på usikkerhet og at en kan ha tanker om tvil i perioder – selv om forholdet er fint. Det vil nok være uunngåelig i slike viktige spørsmål som «har jeg valgt riktig person for resten av livet?». Du skriver at det er noe du savner og at du opplever at det blir mye av det samme i forholdet hele tiden, og det kan også høres ut som dere ikke har fått prioritert kvalitetstid sammen (på tross av at dere er svært mye sammen hele tiden). Har dere noen hyggelige aktiviteter dere brukte å gjøre sammen før? Kanskje dere også kan sette av tid innimellom til noe dere definerer som kjærestetid - for eksempel gjøre noe mer ut av et måltid og ha en "date"? 

Du beskriver også en redsel for at dere noen ganger er mer som bestevenner enn kjærester, og jeg legger ved en artikkel om de fem kjærlighetsspråkene som det kan være verdt å se på. Du forteller om et savn i forholdet, og dersom det er behov som ikke blir møtt kan det være viktig å si noe om det til kjæresten din. En slik samtale kan være vanskelig, og kanskje kan appen Card decks fra en av verdens fremste samlivsforskere, John M. Gottman, hjelpe deg på vei? Det er en app med nyttige spørsmål, utsagn og ideer for å forbedre forholdet.

Lykke til! 

Med vennlig hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?