?

Har klump i magen fordi jeg er usikker på forholdet mitt

Kvinne 25 . 04 Mai 2022
Spørsmål

Kjære dere i studenterspør, Jeg har nettopp flyttet sammen med kjæresten min som jeg har vært sammen med i to år. De siste to månedene har ikke vært så bra- jeg er mye irritert og stresset uten grunn. Han er verdens beste fyr og fortjener virkelig ikke måten jeg har møtt han på i det siste. Jeg tror grunnen til at jeg blir så fort irritert er fordi jeg det siste året har vært veldig i tvil om forholdet vårt. Vi har det veldig bra, men jeg liker han egentlig bare som en bestevenn og ikke en kjæreste. Jeg tror jeg ville blitt utrolig ensom og lei meg hvis jeg hadde valgt å slå opp og jeg hadde nok også angret meg da han er en skikkelig fin fyr. Jeg går mye rundt med klump i magen da dette er noe jeg tenker veldig mye på. Jeg har fortalt usikkerheten til noen av venninnene mine, men føler ikke dette er så greit heller. Med vennlig hilsen en sliten student

Kvinne (25)
Sosionomen svarer
Hei 

Kjære deg slitne student - det høres ut som at du har havnet i en fryktelig  vanskelig situasjon. Du skriver at du egentlig liker kjæresten din som en bestevenn, og at du har vært usikker på forholdet det siste året. Om dere ikke hadde vært samboere, så ville du muligens allerede ha gjort det slutt. 

Jeg tror du har helt rett i at du kjenner deg mye stresset, irritabel og har klump i magen fordi du er i tvil om forholdet. Det kan hende disse følelsene ikke vil gi seg før du har snakket med ham om usikkerheten din. Nå vet han ikke hva som foregår, og du skriver at du har mye dårlig samvittighet fordi du behandler ham dårlig på grunn av disse vanskelige følelsene. Kanskje vil det å snakke med ham gjøre det bedre for deg, og bidra til å minske stresset og irritasjonen din. Når dere snakker sammen, vil han kunne komme med sine egne tanker rundt situasjonen. Dere har vært kjærester lenge, og jeg tipper at han allerede har merket at noe er galt. Derfor tror jeg at han faktisk vil sette pris på at du er ærlig med ham, og forteller om det du går og tenker på.

Om du syns det er vanskelig å snakke med ham om dette, kan det av og til være nyttig å skrive ned tankene og følelsene dine før du tar praten. Selv om du er usikker på forholdet, trenger ikke en samtale rundt dette føre til at dere går fra hverandre. Kanskje vil du oppdage nye sider ved kjæresten din som du ikke kjente til, kanskje vil en samtale rundt relasjonen deres føre dere nærmere hverandre.

Om du har lyst, kan du undersøke tilbudet i din samskipnad. Alle samskipnader har samtaletilbud, og noen har også parsamtaler. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen klinisk sosionom

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?