?

Manglende sexlyst overfor kjæreste

Kvinne 24 . 09 Mai 2022
Spørsmål

Hei. Jeg har vært sammen med kjæresten min i snart fem år. Jeg har det siste året ikke hatt noen som helst form for lyst til å ligge med han. Jeg er veldig glad i kjæresten min, men attraksjonen er liksom ikke helt der. Jeg kan av og til bli kvalmen av tanken på å skulle ligge med han, og det er veldig fælt å si. Vi har snakket litt om at vi har ulik lyst, og jeg vet at han gjerne skulle ha ligget mer med meg hvis det var kun opp til han. Jeg synes det er vondt at det er sånn. Jeg kan gjerne onanere selv, men jeg har ikke lyst til å gjøre det med han. Vi har det veldig fint ellers! Hva skal jeg gjøre med dette?

Kvinne (24)
Sosionom svarer
Hei

Det høres ut som om du og dere begge er i en vond situasjon når det er slik at du er glad i kjæresten din, men ikke har lyst til å ha sex med han. Det er fint at du har snakket med kjæresten din om det at dere har ulik lyst og det vil sannsynligvis være slik at du/dere trenger å finne ut av hva dette handler om og eventuelt få hjelp alene eller sammen dersom forholdet skal fungere i fremtiden. Det er også vanlig at seksuell lyst overfor en partner ikke er konstant over tid i et forhold. 

Du sier at du kan bli kvalm av å tenke på å ha sex med han, hva handler det om? Kanskje er det noe viktig informasjon i dette? Noen ganger er det slik at seksuell lyst forsvinner pga selve dynamikken i forholdet. Det kan også være fysiologiske eller psykologiske forhold som bidrar til at lysten forsvinner. Jeg vil anbefale deg å jobbe med å formulere dette mer for deg selv og eventuelt drøfte dette med partner eller annen samtalepartner hvis det gjelder forhold ved bare deg.

Noen samskipnader har parsamtaletilbud. Undersøk tilbudet hos din samskipnad. 

Jeg legger også ved en artikkel om kommunikasjon da dette kan være et vanskelig tema å snakke om noen ganger. 
 

Vennlig hilsen

Sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?