?

Kjæresten min er ofte sint og jeg tror han trenger hjelp, men han vil ikke.

Kvinne 22 . 08 Oktober 2020
Spørsmål

Samboeren min (23) og jeg krangler oftere enn før. Vi har vært sammen et år og bodd sammen litt under et halvt. Han har det ikke så bra, og kan ofte være veldig sint på andre eller få utbrudd som jeg syns er vanskelig å trøste for. Det fordi jeg har en bakgrunn som gjør meg redd når andre er sinte, jeg fryser på en måte til. Han vil ikke søke hjelp, eller, sier ja når jeg spør, men oppsøker aldri noen. Vi krangler i tillegg mye om husarbeid, jeg er ryddigere og sikkert litt mer pertentlig enn de fleste. Det prøver jeg å la han slippe å ta hensyn til. Allikevel syns jeg vi har en veldig urettferdig arbeidsfordeling og at han virker lite takknemlig for innsatsen jeg legger i hjemmet vårt. Jeg kjenner at jeg er på et punkt der det må bli bedre eller avsluttes. Jeg elsker han og han er egentlig morsom og varm. For at det skal bli bedre må vi vel snakke sammen eller finne noen han kan snakke med, men jeg vet ikke hvordan. Han føler seg veldig fort angrepet når jeg forsøker snakke om det.

Kvinne (22)
Sosionom svarer
Hei

Det høres ut som at du står i en vanskelig situasjon. Jeg skal forsøke å gi deg noen generelle tilbakemeldinger som kanskje kan være til hjelp.

Det er ikke alltid så lett å få noen andre til å be om hjelp. Motivasjonen til å be om hjelp bør helst komme fra den det gjelder. Jeg vet ikke om kjæresten din trenger hjelp, men jeg tror kanskje han bør finne ut av hva han trenger selv.

Du kan likevel si hva du mener, hva du trenger og hva du forventer av kjæresten din. Dersom du forteller kjæresten din hva du trenger (ikke hva han trenger) vil det kanskje bidra til at han ikke føler seg angrepet. Dette inviterer også til at han kan være åpen om hva hans behov er. Dersom kjæresten din ikke ønsker å komme deg i møte, eller at det er for stor avstand i hva behovene deres er, vil det kanskje bli lettere for deg å vite om dette er et forhold du ønsker å være i.

I parforhold vil det som oftest være ulike ønsker knyttet til hvor ryddig det skal være, hvordan økonomien skal styres osv. Det er viktig å få til et samarbeid og bli enige om en mellomting som begge kan leve med. Det er ikke rettferdig at det kun er deg som gjør husarbeid.

Hvis du eller kjæresten din (under forutsetning at man er student) ønsker noen å snakke med kan dere undersøke tilbudet ved din samskipnad. 

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen

Sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?