?

Hvordan kan jeg håndtere sjalusi og hvordan kan jeg stole på kjæresten min?

Kvinne 21 . 23 Oktober 2019
Spørsmål

Sykt sjalu Jeg er en jente som har vært sammen med en gutt siden rett før påskeferien. Han er kjempefin og vi har hatt det kjempefint sammen. Men problemet er at jeg blir så utrolig sjalu. Jeg prøver å ikke være det for jeg har absolutt INGEN grunn til det, tror jeg da ihvertfall. Men kjenner jeg sliter skikkelig med å stole på ham og særlig når han er ute med jentene fra klassen sin (studerer med mange jenter) Da klarer jeg ikke å gjøre noen ting, ligger våken og vrir meg og forestiller meg alt han gjør med de pene og smarte jentene som sikkert har kjempelyst på han. (Han er veldig kjekk.) jeg får seriøst ikk sove før jeg vet at han er hjemme. Hele greia irriterer meg for jeg er egentlig ikke en sjalu person, og jeg synes jenter som ringer typen hele tiden er hysteriske. blir gal av å ha det sånn. Redd for at jeg skal skremme han vekk det er jo ikke særlig sexy å være sånn. Vil bare at det skal gå over. Hvordan kan jeg stole på han? 

Kvinne (21)
Psykologen svarer
Hei

Sjalusi er noe de fleste av oss kan kjenne på i et forhold, og signaliserer til oss at vi er redd for å miste noen vi er ekstra glad i.

Når det har sagt, kan det høres ut som om du kjenner på nokså sterk sjalusi. Jeg er enig med deg at å ringe kjæresten hyppig for å bekrefte hans trofasthet neppe er noen god løsning, men at å ta opp temaet med ham kan være en mulighet. Det kan jo hende at han tar det som et komplement hvis du legger det frem uten klare krav til at han skal endre seg (han bør jo helst få være med jenter fra studiet).

Som sagt, innebærer alle forhold noe usikkerhet, og kanskje kan det være lurt at du finner noen strategier for å håndtere bekymringer og uro. Det kan være at du legger konkrete planer selv eller holder deg opptatt på andre måter. 

For noen kan erfaring med å bli forlatt eller å ha opplevd tillitsbrudd eller liknende føre til at de er tilbøyelige til å kjenne på sjalusi når de kommer i nære relasjoner igjen. Kanskje kan det være nyttig å tenke igjennom hva du tror årsaken til sjalusien kan være?

Du beskriver kjæresten din som veldig kjekk og attraktiv, så det at han har valgt deg som kjæresten sin i mer enn seks måneder, sier vel kanskje også noe om dine kvaliteter?

Anbefaler deg følgende artikkel om sjalusi fra ung.no

De fleste samskipnader har et samtaletilbud, hvis du trenger noen å snakke med om dette. Sjekk ut tilbudet ved din samskipnad. 

Vennlig hilsen

Psykologen

 

 

 

 

 

 




 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?