?

Kan jeg snakke med en psykolog anonymt?

Mann 23 . 04 Oktober 2021
Spørsmål

Hei. Er det mulighet for og snake med psykolog anonymt? Jeg har veldig mye jeg vil snakke om, men er redd for og snakke ut fordi jeg er redd for og snakke ut som meg selv som person

Mann (23)
Fagperson svarer
Hei, jeg kjenner ikke til at du kan snakke med en psykolog anonymt hvis målet er å gå i terapi. Dette har sammenheng med at psykologer er helsepersonell og må skrive journal for å dokumentere den helsehjelpen som gis. Når det er sagt,  så er det viktig å vite at psykologer har taushetsplikt. Det er også du som bestemmer hva du velger å dele med en psykolog. Det er gå i terapi er jo en prosess hvor man innledningsvis gjerne kartlegger utfordringene og blir enige om hva man skal jobbe med i terapiløpet. Det å tørre å snakke om meg selv vil jo da kunne være et tema som det vil være naturlig å jobbe med. 
 
Hvis du ønsker å snakke med noen anonymt finnes det jo flere hjelpeorganisasjoner hvor du kan snakke med frivillige. Et eksempel er Mental helse sin studenttelefon. Her vil du møte frivillige som har fått opplæring og trening i å snakke med mennesker som har det psykologisk vanskelig. Kanskje dette kan være et godt sted å starte, så kan du på sikt eventuelt vurdere å søke psykologhjelp. 
 
Jeg håper at dette kan gi deg trygghet til å prøve og snakke med noen om dine tanker og følelser. 
Vennlig hilsen 

Psykologen SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?