?

Frisk etter å ha hatt hatt psykose

Kvinne 20 . 08 Desember 2021
Spørsmål

Hei! Jeg lurer på et rart spørsmål. Har vært syk med psykose i flere år, har ikke visst at jeg har hatt psykose. Men nå er jeg helt ut av det blå frisk, går på skole og fungerer generelt bra. Men siden jeg har vært syk lenge, så er dette en rar tilværelse. Der jeg ikke lenger trenger oppfølgning av psykologer og behandlingsapparatet. Det var helt jævlig å være i behandlingsapparatet btw. Men samtidig så savner jeg «tryggheten», vil ikke bli syk igjen. Men jeg er så vant med å ha psykologer der hvis jeg trenger men nå er jeg frisk, delvis hvertfall. Hvordan håndtere utryggheten som kommer med forandringen fra å være veldig dårlig til at det plutselig går bra med meg med tanke på utdanning og daglig fungering. Har ikke vært sosial på flere år og har levd i isolasjon, men nå er jeg sosial og fått nye venner og er generelt glad. Jeg synes dette er kjempe rart. Er det sånn folk føler liksom? Hilsen forvirret jente som har blitt frisk og ikke skjønner noe som helst

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Så fint å lese det du forteller om! Du beskriver en stor forandring fra å ha isolert deg til nå å ha venner, studere og fungere godt i det daglige - og også kjenne deg glad. Det er så godt å høre.

Du spør om det er sånn folk generelt har det og sier at du er litt forvirret. Kanskje trenger du ikke svare på disse spørsmålene, folk har det jo både på den ene og andre måten. Kanskje kan du bare fortsette å gjøre de tingene du gjør nå? Da vil du få flere erfaringer og bli tryggere på hva som er bra og fint for deg å gjøre. Og når vennene dine forteller deg om hvordan de har det, så vil du få vite mer om hvordan andre mennesker har det.

Alle kan føle seg utrygge av og til, og kanskje lurer du på om dette, som er så fint, vil vare? Jeg tror mitt aller beste råd er å ta en dag om gangen og se hvordan det går. En følelse av utrygghet betyr ikke at noe er galt. Når du blir mer og mer vant til det nye livet ditt, så vil du også kjenne deg tryggere i det! 
Lykke til og hurra for deg!

Vennlig hilsen fra psykologen SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?