?

Snakker jeg med hun jeg liker godt om de riktige tingene?

Mann 22 . 18 Oktober 2021
Spørsmål

Hei Jeg prøver å bli bedre kjent med ei jente jeg liker veldig godt, og har hengt en del sammen med nå. jeg har prøvd å ta initiativ til å snakke sammen mer på sosiale medier, som er en utfordring for meg fordi med "spillet" så skal man vente flere timer før man svarer, og det gjør veldig vondt for meg. men det jeg vil spørre om, er dette. Jeg snakker kanskje litt for mye om skole og studiene mine, og ting jeg lærer der. jeg synes det er veldig spennende, men forstår at jeg kanskje bør gjøre mindre av det. så jeg skrev til henne at jeg synes det er veldig fint at hun hører på meg snakke litt for mye om faget mitt. Nå så føler jeg det var ganske dumt å si, fordi det kan høres ut som jeg fisker etter at hun sier noe om å like å snakke med meg eller noe, og at jeg dermed tester hvor godt hun liker meg. Så det jeg lurer på er; kan hun ha tolket det på den måten? hva gjør jeg i så fall for å rette det opp igjen? takk på forhånd

Mann (22)
Fagperson svarer
Hei
 
 

Det finnes ingen objektive sannheter om hva som er riktige ting å snakke om med en jente man liker godt. En rettesnor kan være å ligge så nært "sannheten" som mulig.  Det kan for eksempel være å snakke om de  interessene du har og de følelsene du har og å ta initiativ når du har lyst. Sånn sett synes jeg det høres ut som du har gjort en veldig fin innsats, du har tatt initiativ til å være sammen og du snakket om det som interesserer deg og du har gitt henne komplimenter på at hun lytter til deg.

Hvis vi begynner å "tippe" hva den utvalgte vil høre om, eller  snakker om ting som vi  tror er "riktige" å snakke om, kan vi stå i fare for å bli likt for noe vi egentlig ikke er. Eller kanskje enda verre; å ikke bli likt for noe vi ikke er. 

Det er vanlig å være usikker når man er forelska/ liker noen godt. Ofte får slik usikkerhet oss til å tvile på ting vi sa eller gjorde. Men har du tenkt på at det kan hende hun likte akkurat det du sa? Hva slags svar har du fått fra henne da? Sier hun noe tilbake som gir deg noe informasjon om hun liker deg? Svarer hun ja på de initiativene du tar til å møtes? 

Jeg vet ikke om hun oppfattet spørsmålet ditt som "fisking" etter om du liker henne, det vet bare hun. Men har du tenkt på at det kan hende hun synes det er fint at du "fisker etter" tilbakemelding? Hvis hun liker deg, vil det kanskje være akkurat det som gjør at hun tør å si det til deg. Hvis hun ikke liker deg, eller ikke har lyst på et forhold akkurat nå, kan det også bli en anledning til at hun kan si det til deg, slik at du kan gå videre og lete etter kjærlighet et annet sted.

Ingen har dessverre noen garanti for at en vi liker, skal like akkurat oss tilbake. Men for å finne ut av det, må vi jo prøve. Det er jo en ærlig sak å bli forelska, er det ikke? 

Jeg håper du fortsetter å ta initiativ og å snakke om det som interesserer deg, i tillegg til å stille henne spørsmål og gi henne anledning til å vise deg hvem hun er.

 

Masse lykke til!

 

 

Vennlig hilsen

Klinisk sosionom i SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?