?

Kjærlighetssorg og nedsatt sexlyst

Kvinne 24 . 08 September 2020
Spørsmål

Hei! Jeg har ikke sett kjæresten min på veldig lenge på grunn av koronaviruset. Jeg vet faktisk ikke om jeg får se han igjen, og det gjør at jeg er mye lei meg. Jeg har også store problemer med sexlysten. Jeg har ikke vært ordentlig kåt på mange måneder (4-5)og blir ikke våt nedentil. Jeg mistenker at det har en sammenheng med kjærlighetssituasjonen min å gjøre, men vet ikke hva jeg kan gjøre med det. Er det noen ting som kan hjelpe på enten kjærlighetssorgen eller sexlysten? Det plager meg at jeg ikke har lyst på sex og kan ha det fint på den måten når så mye annet også er kjipt om dagen.

Kvinne (24)
Fagperson svarer
Hei

Det høres ut som det er en klar sammenheng mellom mangelen på sexlyst og tristheten om å kanskje ikke skulle se kjæresten din igjen. Forståelig nok! Vi som har kjent på en kjærlighetssorg, vet hvor vondt det er. Men som en bitteliten trøst, går det faktisk over, sakte men sikkert. Gjennom kjærlighetssorgen frigjør vi oss fra båndet vi har til den andre, og klarer etter hvert å gå videre i livet.

Selv om du ikke har sexlyst nå, er det ikke slik at det alltid vil være sånn. Etter hvert som du får bearbeidet sorgen din, vil lysten komme tilbake. Da kan være fint å bruke tiden alene på å utforske din egen kropp og kjenne på hva du blir tent av. Når den tid kommer hvor du skal ha sex med en partner igjen, vil du mer vite hva som tenner deg og gjør deg kåt.

Men ikke stress, ta tiden du trenger. Det vil bli bedre. Lykke til! 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?