?

Jeg har kjæreste men har nå møtt en jente jeg ikke klarer å få ut av hodet

Kvinne 21 . 30 Januar 2020
Spørsmål

Jeg har hatt kjæreste i 8mnd og har siste årene følt på en følelse jeg har pushet vekk. Jeg møtte en jente for en mnd siden og har siden ikke fått ut av hodet. Hun er lesbisk og vi har hatt jevnlig kontakt siden. Det jeg lurer på er hvordan jeg skal løse dette. Klarer ikke pushe det vekk men livredd for sannheten.

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

Jeg er litt usikker på om jeg tolket deg riktig: slik jeg forstår deg har du en mannlig kjæreste men har nå oppdaget at du (også) liker jenter?
Jeg skjønner at du selv synes dette er vanskelig og skummelt, men jeg vil likevel si: gratulerer med at du nå oppdaget noe viktig om deg selv! Det kommer du til å ha glede av på sikt. 

Uansett hva det handler om så er oftest sånn at ting man "pusher vekk", som du sier, er vanskelige å plukke frem i lyset, men ender opp med å bli en lettelse etter noen tid. 

Hvorvidt du ønsker å forbli i relasjon til din kjæreste eller om du vil utforske nye relasjoner er det ingen fasit på. Men det vil være lettere å ta riktig beslutning for deg selv om du er ærlig med deg selv om dine følelser - slik du åpenbart begynt gjøre nå. 

Om du lurer på egen legning og ønsker å snakke anonymt om det med frivillige som har egne erfaringer av slike spørsmål så kan jeg tipse om Youchat.

Dersom jeg har misforstått deg så får du bare se bort fra dette og gjerne spørre igjen!

Vennlig hilsen fra psykologen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?