?

Føler meg trist og ensom og mistrives med livet.

Kvinne 21 . 06 November 2020
Spørsmål

Jeg går ofte rundt å tenker på hva jeg vil resten av livet. Jeg blir stresset og trives ikke i studiet. Samtidig bor jeg på et sted som er utrolig trist og deprimerende. Det er også noe som går ut over den psykiske helsen min. Føler meg veldig ensom og har ikke så mange å snakke med, noe som ikke hjelper. Jeg gråter ofte og er til vanlig veldig følsom og går konstant rundt med en klump i halsen som bare venter på å få «bryte ut» i form av gråt, vondt i magen og mangel på matlyst. Dette tar mye krefter og jeg er ofte sliten og orker ikke stort - da blir det fort til at jeg tenker «hva er meningen med livet?» Dette er noe som påvirker kjæresten min og han har også sagt at han sliter og at han konstant er bekymret for meg. Han får ikke konsentrert seg i det daglige livet og han sliter ofte med å få sove fordi han bekymrer seg så mye for meg. Jeg er veldig redd for at kjæresten min skal slå opp med meg med tanke på dette (noe han også har nevnt for meg). Har dere noen råd eller tips?

 
Kvinne (21)
Klinisk sosionom svarer
Hei

Dette høres ikke lett ut for deg og det er bra at du tar kontakt.

Du sier at du ofte tenker på hva du vil resten av livet, samtidig som du her og nå ikke har det bra med deg selv. Det er veldig vanskelig å tro på en lys fremtid når det er mørkt på det stedet der tenkningen foregår.

Du skriver at du ofte føler deg ensom og at du ikke trives på studiet. I tillegg mistrives du der du bor. Dette kan forklare at du føler deg trist. Men tristhet kan også gjøre at vi mistrives der vi bor, mistrives på studiet og ikke har energi til å åpne oss for venner.

Ettersom jeg ikke kjenner deg, og du ikke har mulighet til å svare på spørsmål fra meg, blir det vanskelig å komme med konkrete råd som er sikre for å hjelpe deg. Jeg stiller deg derfor noen åpne spørsmål her, som jeg håper kan hjelpe deg litt på vei.

  • Hvorfor føler du deg ensom, tror du? Mangler du venner? Fins det noen du kan prøve å åpne deg for? Har du vonde erfaringer fra tidligere vennskap som gjør at det er vanskelig for deg å stole på nye mennesker? Eller synes du det er vanskelig å snakke med venner om det du føler?
  • Hvorfor mistrives du på studiet? Har du valgt feil, eller synes du det er for vanskelig? Kan du velge noe annet?
  • Hva gjør at du mistrives der du bor og hvorfor blir du boende? Kan du velge å flytte?

Jeg håper at snakker med om tristheten din, for sånn synes jeg ikke du skal ha det. Dette kan være noen i livet ditt, eller det kan være en profesjonell samtalepartner. Du kan undersøke samtaletilbudet ved din samskipnad, eller du kan snakke med fastlegen din. Mange gjør det, og mange føler at det hjelper.

Legger ved noen artikler som kanskje kan være interessante for deg

Lykke til

Vennlig hilsen

Klinisk sosionom

 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?