Noen dager er det helt greit å ikke gjøre noe, for sommeren er jo til for å nytes og slappe av! Andre dager kan føles ensomme og tomme når man ikke har planer. Dette er ingen god følelse, særlig når det virker som at sommeren er den tiden av året hvor man skal ha det bra hele tiden. Her er noen tips til deg som kanskje kan gjøre sommeren litt morsommere:

Det er ingen skam i å være alene!

Det å være alene er ingen stopper for å ha det gøy! Ting man gjør sammen med venner kan man også gjøre alene. Fokuser på hva du har lyst til å oppleve, ikke la deg stoppe av at det ikke fins noen å gjøre det sammen med. Jeg lånte for eksempel bilen til foreldrene mine og dro på en roadtrip med meg selv. Ikke bare fikk jeg oppleve nye steder, men jeg fikk også hørt på den musikken JEG ville!

Familien kan også være gode venner

Selv om jeg ikke har så mange venner hjemme har jeg familie. Jeg inviterte familien min til grillfest, og det var kjempegøy. Vi hørte på musikk, spiste god mat og danset. Jeg prøvde også å få familien med på brettspill (det ville de ikke), men det går an å prøve! Familien kan også være veldig gode venner og gi godt selskap. Som voksen er det viktig å ta initiativ.

Gaming åpner mange fine dører

Sommeren er kanskje lang og gir mye fritid, men den fritiden gir også mulighet til å kunne spille med god samvittighet. Sommeren har gitt meg mange fine minner med spill som The Sims, Stardew Valley og Fifa. Det å finne andre på internett som spiller det samme som deg kan åpne dørene for mange nye vennskap. Det er ikke bare morsomt å spille noe man føler man mestrer, men det er også morsomt å bli kjent med andre som deler samme lidenskap.

Ny hobby

Siden sommeren er så lang gir det også rom for å prøve ut en ny hobby eller lære seg nye ferdigheter. I fjor begynte jeg å perle mine egne smykker. De vennene jeg har syns de ble så pene at de ble inspirert til å prøve selv eller ba meg om å lage smykker til dem. Å lage smykker er nå en liten ekstra inntektskilde jeg har, så det lønte seg å prøve ut en ny hobby.

Bli kjent med nye mennesker

Selv om det er sommer og man kanskje føler at alle har «sin gjeng» så betyr ikke det at man ikke kan bli kjent med nye mennesker. I fjor tok jeg kontakt med en kollega på sommerjobben, og hun er bestevennen min i dag. Alt startet med at vi spiste lunsj sammen etter jobb, og jeg kan avsløre at vi avsluttet kvelden klokka 02:00 etter å ha vært på karaoke sammen. Andre steder du kan bli kjent med nye er gjennom Facebook-grupper som «Hey! Girl» eller «Hey! Man». Eller kanskje det er påtide å ta opp kontakten med en gammel venn?