«Hva skal du i sommer da?»

Dette er et av spørsmålene jeg hater mest å få, for jeg aner ikke hva jeg skal svare. Vanligvis svarer jeg noe med at jeg skal jobbe, standardsvaret. Sannheten er at jeg skal jobbe, men jeg har jo lyst til å gjøre noe utover det også. Det verste med det spørsmålet er at jeg må stille det samme spørsmålet tilbake. Det er veldig sårt å høre om hva andre gleder seg til, hva de skal gjøre og hvem de skal være med. Det føles ut som at alle skal på minst en sydentur, to hytteturer og uendelige turer på byen. Det er ikke det at jeg ikke unner dem det, jeg kunne bare ønske jeg og hadde de samme planene.

Jobb

Jeg har hatt den samme sommerjobben siden jeg var 16 år. Dessverre er ikke det en jobb jeg ser spesielt frem til å komme tilbake til. Jeg gledet meg verken når jeg var 18 år eller 22 år. Men det er en greit betalt jobb og jeg får jobbe så mye jeg vil, så jeg føler at jeg ikke kan klage. Når jeg kommer hjem, er jeg ofte sliten og går rett til sengs. Der legger jeg meg under dyna og scroller på Instagram, som fører meg videre til neste ting jeg hater med sommeren

Instagram

På instagram popper det opp bilder fra de jeg studerer med, de vennene jeg har hatt tidligere og bekjente. Det er en konstant påminnelse om hva jeg går glipp av og ikke er en del av. Jeg bader ikke, jeg er ikke i syden, jeg er ikke på hytta, jeg spiser ikke ute med familien. Jeg sitter bare hjemme, under dyna og spiser rester fra middagen til mamma og pappa.

Sommerklær

En siste ting jeg hater med sommeren er sommerklær. Jeg liker ikke å gå i kjoler, skjørt eller t-skjorter. Jeg er ikke noe glad i armene mine, så det å vise de frem føles ikke godt. Dersom jeg må gå ut velger jeg gjerne en svær hettegenser fremfor en t-skjorte, selv om det er altfor varmt. Men aller helst vil jeg sitte inne, under dyna, helt alene. Det eneste jeg liker med sommeren er regnværsdager. Det er dager hvor alle er inne. Hvor ingen gjør noe. Regnværsdager i juli er de dagene jeg føler jeg minst ensom. De dagene gir meg en liten påminnelse om hvor mye jeg gleder meg til oktober og ullgensere.