?

Hodepine etter gjennomgått covid infeksjon/helseangst

Mann 29 . 25 April 2022
Spørsmål

Hodepine! Hei. 3-4 dager etter jeg hadde omikron så fikk jeg vedvarende hodepine som jeg nå har hatt en stund det vedvarer i kraft fra 1 til 4 samt at jeg sliter mye med nakke vondt og smerter i nakkemuskelen. Har nå blitt enda mere redd for at jeg kan ha en alvorlig sykdom som hjernesvulst. Har helseangst, angst og depresjon

Mann (29)
Fagperson svarer
Hei

Det er vist at hodepine er veldig vanlig symptom ved gjennomgått covidinfeksjon, spesielt omikron. Det er vist i en rapport at følgende symptomer er vanligst ved omikron smitte:

De fem symptomene som flest med positiv test nå rapporterer er:
  • Forkjølelsessymptomer (68%)
  • Sliten og utmattet (59%)
  • Hodepine (50%)
  • Rennende nese (50%)
  • Hoste (49%)

Det er med andre ord stor sannsynlig at hodepinen du har er relatert til gjennomgått covid infeksjon. Det er også viktig å påpeke at hjernesvulst er en sjelden diagnose og vil som regel gi en rekke andre ledsagende symptomer i tillegg til hodepinen som du ikke nevner at du har: kvalme, oppkast, epileptiske anfall, motoriske og sensoriske tap, talevansker o.l. 

I de fleste tilfeller er hodepine en plagsom, men ikke farlig symptom. Det kan allikevel være behov for behandling, slik som paracet eller ibux. I ditt tilfellet vil jeg råde deg å ta en prat med fastlegen din før du påbegynner smertebehandling, ikke minst med tanke på din underliggende helseangst. 

Du nevner at du har angst og depresjon. Dette påvirker vår tankegang og fører lett til katastrofetenkning. Det er ikke alltid lett å "skru av" slik tankegang uansett hvor mye man prøver. Jeg vil derfor anbefale deg å ta kontakt med din fastlege dersom du har slike katastrofetanker istedenfor å "google" problemet. Det sistnevnte vil som regel forverre problemet hos de som har helseangst.

Ønsker deg god bedring!

Mvh
Fastlegen, SiO Helse

 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?