?

Hvordan slutte å bli aggressiv når noen prøver å hjelpe?

Kvinne 21 . 13 Oktober 2021
Spørsmål

Hei, Hvordan slutte å bli aggresiv når noen prøver å hjelpe, sånn blir aggressiv utad men blir innad både aggresiv redd stresset flau og usikker jeg vet ikke men ja. Vet ikke om familie og sånt er riktig for gjelder også alle andre relasjoner men tok bare den kategorien

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

Så fint at du spør om dette. Generelt sett så blir vi lett sinte hvis vi føler oss urettferdig behandlet, tråkka på eller misforstått. Jeg hører at du også får mange andre følelser inni deg. Kanskje kan det være at du først blir flau og stresset når noen prøver å hjelpe, og så blir sint fordi du ikke vil føle det sånn? Uansett så kan vi ofte "høre" mer enn det som faktisk blir sagt, for eksempel kan vi oppfatte forsøk på hjelp som kritikk, selv om den andre ikke mener det sånn. Tanker som da lett dukker opp er; "jeg burde ha klart dette selv" eller "de tror ikke jeg klarer noen ting" eller lignende tanker. Hvis det er det som skjer i ditt tilfelle, er det jo ikke så rart at du får mange vanskelige følelser og at du også blir sint. Kanskje kan det hjelpe deg å sette litt ord på reaksjonene dine overfor familien din? Og kanskje blir det lettere å ta imot hjelp, hvis du blir mer klar over hva du tenker når følelsene dukker opp? 

Vi trenger alle hjelp av og til, og det er også godt for oss å kunne hjelpe andre, men det kan allikevel være vanskelig å ta imot hjelpen. Jeg ønsker deg lykke til med å utforske dette videre og håper at du etter hvert både kan be om hjelp og ta imot den hjelpen du trenger.

 

 
Finner du ikke det du leter etter?