?

Hvordan få seg venner?

Kvinne 20 . 13 Oktober 2021
Spørsmål

Hei. Hvordan er det at jeg kan få venner i oslo uten å studere, kjenner ikke stedet eller noen mennesker. Jeg har ikke noe interesse for å begynne i aktiviteter. Hva kan jeg gjøre?

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Skal du få deg venner er det en forutsetning å møte mennesker fysisk i virkeligheten eller via internett og en trenger også å stille seg åpen for nye mennesker. 

Kanskje arbeidslivet eller frivillig arbeid kan være arenaer for deg siden du ikke studerer? Kjenner du ikke Oslo så godt vil jeg tenke at det å bli kjent med byen kan gi inspirasjon til å finne steder hvor du kan møte mennesker. En kan bli kjent med andre på kafebesøk, utesteder og på en benk hvis en stiller seg åpen i møte med andre. Som oftest er det lettere å bli kjent med nye mennesker når en gjør ting sammen, men du oppgir at du ikke ønsker dette. I nabolaget der du bor kan det også kanskje være muligheter, i mange borettslag arrangeres dugnader og en sjanse til å bli kjent oppstår. 

Dersom dette er vanskelig kan du opprettholde/gjenopprette kontakt med venner fra hjemsted og tidligere skolegang. Kanskje du kan invitere dem til Oslo?

Dersom dette blir vanskelig/det er andre hindringer du oppdager ville jeg anbefale deg å snakke med fastlege da de ofte har kunnskap om ulike hjelpetilbud som finnes i lokalmiljø.

Jeg legger ved flere artikler som kanskje også kan gi deg inspirasjon til hvordan skaffe venner.

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?