?

Jeg har aldri hatt orgasme, er det noe galt med meg?

Kvinne 21 . 10 Desember 2019
Spørsmål

Hei, jeg har aldri hatt orgasme før. Verken alene eller med kjæresten. Føler ikke jeg er i nærheten en gang.. Er det noe galt med meg?

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei jente 21 år

Takk for spørsmålet ditt.

Jeg vil starte opp med å si at det ikke er noe galt med deg. Du er ikke alene om å aldri hatt orgasme. Det kan høres ut som du har kommet inn i et negativt spor. Du kan ubevisst ha bestemt deg for at du ikke kan få orgasme siden du per nå ikke har opplevd det. Dette mønsteret kan du ved hjelp av fagfolk komme ut av, men av og til kan man også klare det på egenhånd ved hjelp av tålmodighet og øvelse. Det gjelder å knekke "orgasme-koden".  

Det viktigste for å klare dette er å bli ordentlig kjent med kroppen din. Prøv å berøre deg selv på ulike måter og kjenn etter hvordan du best liker det. Bruk et speil og se på kjønnsorganet ditt, skill kjønnsleppene så du får sett hvor klitoris er, indre og ytre kjønnslepper og skjedeinngangen. Dersom dette følsomme området blir stimulert på den måten du liker det best, kan det gi gode seksuelle opplevelser. Noen har behov for mye stimulering av klitoris med hjelp av for eksempel vibrator for å få i gang orgasmerefleksen. Finn metoder og teknikker som du liker best. Etter hvert kan kjæresten din ta del og du kan fortelle han/hun hvordan du liker at hen tar på deg. Mange underkjenner klitoris. Stimulering av klitoris er nøkkelen til enhver kvinnes orgasme. Det er grunnen til at mange jenter ikke får orgasme under vanlig samleie. Klitoris omgir skjeden, og G-punktet er en del av klitoris som ved stimulering kan gi orgasmer. 

Ofte kan fraværende orgasme skyldes for lite fokus på egen nytelse. Man tenker mer på partners nytelse, eller man tenker på helt andre ting enn sex. Da er det vanskelig å bli kåt. Hvis man ikke kjenner på opphisselse er det for de fleste vanskelig å oppnå orgasme. Det er vesentlig å være tilstede "her og nå" for å få en balanse mellom det å nyte og yte.

I utgangspunktet kan alle få orgasme, enten alene, sammen med partner -eller begge deler. Men det gjelder å slippe den til, ikke tvinge den frem.

 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?