?

Hvordan gjøre det slutt på en pen måte?

Kvinne 33 . 20 Oktober 2021
Spørsmål

Jeg og kjæresten min har vært sammen i 3 år. Vi har begge barn på hver vår kant og bor i forskjellige kommuner. Derfor er vi i et avstandsforhold. Grunnen til at jeg skriver, er fordi jeg ikke klarer å være i forholdet lenger. Dette er nok litt rart, men han bruker alle de 5 kjærlighetsspråkene; rosende ord, gaver, kvalitetstid, nærhet og tjenester, han ganger dette opp i 100 og er på meg og over meg med alt dette konstant. Mitt kjærlighetsspråk, blir fullstendig borte, fordi han alltid ligger i forkant. Det er som om han fortsatt er i forelskelsens rus, intens og altoppslukende. Vi går på tredje året nå og lite har dempet seg. Det er også andre aspekter ved forholdet jeg ikke forstår meg helt på, som: mengder med rosende ord om seg selv, store vyer som ikke blir noe av, kan drikke for mye ( har han en kasse med vin stående, så drikker han dette i løpet av kort tid, par uker, alene), voldsomt temperament, impulsiv og lett nærtagen. Hvordan kan jeg på en pen måte avslutte forholdet?

Kvinne (33)
Fagperson svarer
Hei

Det er ikke lett å gjøre det slutt. Det høres ut som at du ikke har varme følelser for han lenger, samtidig som han fortsatt er veldig forelsket og overøser deg med sin kjærlighet. I slike situasjoner hvor den ene fortsatt er superforelska, blir det ekstra vanskelig å gå. Det virker også som at du er litt skeptisk til noen sider ved kjæresten din som du ikke helt forstår deg på, og du nevner at han har et voldsomt temperament. Er du redd for hans reaksjoner på at du gjør det slutt? Hvis du er engstelig for hans reaksjon kan det være lurt å ha en plan for hva du skal gjøre om han blir sint. Tenk gjennom om du skal ha en venn i nærheten, eller om du skal gjøre det slutt ute på et offentlig sted.

Tenk også gjennom om det er best å gjøre det slutt mens han er hos deg, slik at du har dine egne venner og eget nettverk i nærheten, eller om du foretrekker å gjøre det når du er hos han, slik at du kan dra derfra når du vil. Noen ganger kan det være best å gjøre det slutt på Facetime, eller føler du det blir helt feil? Her er det ingen fasit, og det viktigste er at du har tenkt gjennom de ulike scenariene som kan oppstå. 

Du ber om råd til hvordan gjøre det slutt på en "pen måte". Jeg tror dessverre at for den som blir forlatt vil det uansett føles fryktelig, og samme hvor "pent" du gjør det, vil han bli såret. Det kan kanskje hjelpe om du er veldig klar på at du vil gjøre det slutt og ikke vingler i avgjørelsen din. 

Det er mange som sliter med å finne gode måter å gjøre det slutt på, og under her finner du en egen artikkel vi har skrevet om temaet. Det viktigste er at du husker på at det er lov å gjøre det slutt selvom han ønsker å fortsette forholdet. Til syvende og sist er det vel ingen som ønsker å bli i et forhold med noen som ikke vil, dere fortjener begge to å finne noen som dere passer bedre sammen med. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen klinisk sosionom

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?