?

Vansker i forholdet mitt, hva kan jeg gjøre?

Kvinne 20 . 08 Juli 2021
Spørsmål

Jeg og typen har vært sammen i snart 3 år nå, men jeg sliter veldig med en blanding av sjalusi, et ønske om at han skal se meg "mer" og tankene rundt sex som igjen gjør det vanskelig for meg å ville ha det. Det siste har kanskje også noe med at jeg har vaginisme, og føler ikke vi får det ordentlig til, så velger kanskje da å frastå fra det så jeg ikke skuffer han. Før vi ble sammen snakket han med veldig mange andre jenter (da også i den perioden vi snakket sammen) noe som kanskje gjør meg usikker på meg selv og min posisjon hos han selvom vi har vært sammen såpass lenge. I tillegg har han vært i 2 forhold før meg (ikke vart veldig lenge), men han hadde sex med hun ene. Selvom dette var lenge siden gjør det meg fortsatt litt sjalu og usikker på meg selv i senga.. Jeg er lei av å føle det sånn, hva kan jeg gjøre og er det normalt å ha det sånn?

Kvinne (20)
Fagperson svarer
Hei

Å kjenne seg usikker i forholdet og å være sjalu på tidligere kjærester er ganske vanlig, og noe mange kan kjenne på i perioder. Samtidig er det viktig å huske på at du og kjæresten din har vært sammen i tre år nå, og det er tydelig han ønsker å være i relasjon med deg - ikke med de andre. Så når du kjenner at sjalusien og usikkerheten kommer snikende, kan det være lurt å minne deg selv på at han har valgt akkurat DEG til kjæreste, og at han velger å være sammen med deg. 

Det høres også ut som at du tenker mye over hva kjæresten din vil, hvorvidt han er skuffet, eller hvorvidt han er interessert i andre. Kanskje kunne du ha godt av å fokusere litt mer på hva du vil? Både mtp sex og forholdet. 

Du skriver at du har vaginisme, og det gjør at sex kan være vondt. Jeg håper at du kan snakke åpent med kjæresten din om det, slik at dere sammen kan finne noen måter å ha sex på som ikke er smertefulle (Om du og dere ønsker å ha sex). Videre håper jeg at du får behandling for vaginismen. Det går også an å snakke med helsesykepleier hos oss om dette.

Siden mye av det du sliter med handler om usikkerhet, så kan det hende det vil hjelpe deg å snakke med en rådgiver eller psykolog om dette. Dersom du er student tilknyttet SiO så er du velkommen til å kontakte oss for en samtale. Du også komme til en parsamtale hos oss sammen med kjæresten din om du ønsker det.. 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen klinisk sosionom

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?