?

Jeg sliter med det sosiale livet - hvilke tilbud finnes for meg?

Mann 23 . 25 Januar 2022
Spørsmål

Jeg er en mann som sliter med både det sosiale livet og dating livet. Grunnen vil jeg tro ligger i autisme. Har dere noen tilbud som jeg kan benytte som kunne hjelpe å forbedre meg i de nevnte svake sidene?

Mann (23)
Sosionomen svarer
Hei

Så leit å høre at du strever med det sosiale og dating. Du skriver at du tror årsaken er autisme, om dette ikke er noe du har fått utredet ville jeg kontaktet fastlege for en utredning. Dersom du allerede har en diagnose, skriver blant annet Autismeforeningen om ulike tilbud på sine sider. 

Mennesker med autisme trenger som regel hjelp for å forstå hva som er og ikke er sosialt akseptert, og siden ingen skriver ned slike "uskrevne regler" kan det være til hjelp å snakke med noen som kan bidra til at mange sosiale misforståelser oppklares og forhindres. 

Du kan også undersøke samtaletilbudet og kurstilbudet i din studentsamskipnad. En sentral del av samtalen kunne da vært å fokusere på ulike sosiale situasjoner og øke forståelsen for andre personer i denne situasjonen.

Husk at det er mulig å få til endringer på dette området, til tross for at man strever med autisme. I voksen alder har mange med autisme lært seg strategier for å omgås andre, og har tilsynelatende få sosiale vansker. 

Masse lykke til! 

Mvh

Sosionomen

 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?