?

Studere, jobbe, AAP - hva bør jeg gjøre?

Kvinne 24 . 21 Juni 2021
Spørsmål

Hei, jeg har slitt i flere år men går på DPS. Siste våren har det blitt verre pga stress og press på studiet i tillegg. Tenkte før at det var fint å «ha noe å gjøre» men nå føler jeg at det gjør meg verre. Det er heller ikke mulig å dele opp studiet eller få noe tilrettelegging. Hva skal jeg gjøre? Må jeg søke AAP eller kan jeg få støtte av Lånekassen? Ønsker ikke å flytte hjem til familien pga konflikter med de. Kan jeg evt ta en liten deltidsjobb og drive med noe helt annet? Takk for svar.

Kvinne (24)
Fagperson svarer
Hei

Så kjipt å høre at du har blitt verre pga studiene. En del studier har muligheter for både tilrettelegging og deltid, dumt at det ikke er mulig på nettopp ditt studie.

Det er vanskelig for oss å si hva du skal gjøre siden vi ikke kjenner hele historien din. Jeg vil først og fremst anbefale deg å snakke med din behandler på DPS om hva denne tenker er smart i din situasjon. For å få studielån må du være student tilknyttet et studiested. Hvis du dette året (2020/21) ikke har tatt alle eksamenene pga sykdom, så bør du søke om omgjøring til sykestipend fra Lånekassen. Om du ikke klarer å studere videre pga sykdom, kan det være du har rett på AAP. De fleste DPS har en sosionom tilknyttet tjenesten, og vi anbefaler deg å snakke med denne sosionomen for å få mer informasjon om rettigheter i akkurat din situasjon.

Du skriver at du ikke vil flytte hjem igjen, og derfor også vurderer å ta en deltidsjobb. Det høres jo ut som en god mulighet - da vil du få dekket behovet ditt for "å ha noe å gjøre", samtidig som du tjener egne penger. 

Vennlig hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?