?

Skylder penger, vurderer å selge undertøy, hvilke alternativ har jeg?

Kvinne 21 . 30 Oktober 2019
Spørsmål

Jeg går et studie der jeg ikke har tid til deltidsjobb. Jeg gjorde en feil i forhold til å regne ut hvor mye jeg trengte for å betale resterende fakturaer (heldigvis ikke for mye, men det kommer jo gebyrer på dem) og har sammenlagt en femtilapp i min formue. Verken faren min eller moren min støtter meg økonomisk. Jeg betaler det samme for husleie og mat hver måned, og har ingen mulighet til å gjøre det noe billigere enn det er nå. Har planlagt å flytte, men det må vente pga. oppsigelse. Jeg vil helst fokusere på studiet, men vurderer å selge undertøy og bilder på nett for å tjene noe, siden markedet for det tydeligvis er ganske stort. Trenger sårt å komme meg til psykolog i tillegg, men det er for dyrt. Føler jeg ikke har kontroll over noen ting, og jeg vet ikke hvilke alternativ jeg har. Har jeg kommet til rett sted?

Kvinne (21)
Sosionomen svarer
Hei

Jeg vet ikke helt hvilke fakturaer du har, men det høres ut som du har noe utestående kredittgjeld? Som du selv er inne på, har du nok for høye utgifter og for lite inntekter. Du sier selv at du jobber med å få redusert husleien din, noe jeg tenker er viktig. Dersom du har mye gjeld eller vansker med å få oversikt finnes det også økonomisk rådgiver i kommunen

Du sier du ikke har tid til deltidsjobb. Skyldes dette sykdom eller nedsatt funksjonsevne? I så fall finnes det et ekstrastipend i lånekassa som legen din kan hjelpe deg å søke om. 

Du vurderer å selge undertøy eller bilder på nett for å komme deg igjennom denne vanskelige perioden. Jeg har snakket med flere studenter som har dårlig erfaring med å krysse egne grenser for å tjene raske penger. Dette kan kanskje ha kortsiktige løsninger, men på langsiktig basis kan det føre til vanskeligheter. Ta vare på deg selv!

Sjekk din samskipnad her for tilbud om noen å snakke med.

Vennlig hilsen klinisk sosionom

Finner du ikke det du leter etter?