?

Korsryggsmerter med utstråling til beina og vannlatingsplager

Kvinne 24 . 02 Desember 2021
Spørsmål

Hei. Den siste uka har jeg hatt smerter i korsryggen med utstråling til beina. Det er krevende å gjøre vanlige ting som å ta en dusj og å sitte i lengre perioder, mens det lindrer litt å gå, og mens jeg ligger er det smertefritt så fort jeg klarer å slappe ordentlig av. Ibux og Paracet virker også å hjelpe en del. Har hatt lignende smerter i korsrygg og bein før, men ikke så intenst som nå. Det siste året omtrent har jeg også hatt noe problemer med å holde meg når jeg må tisse og jeg gjorde bekkenøvelser hver dag i noen måneder uten at jeg opplevde at det hjalp noe særlig. Leste at man bør gå til legen raskt hvis man har ryggsmerter med inkontinens, men siden inkontinens ikke er et stort problem for meg og det har pågått så lenge, lurer jeg på om jeg burde bestille en legetime med en gang eller vente en uke til siden de fleste ryggsmerter visstnok går over etter 14 dager.

Kvinne (24)
Fagperson svarer
Hei

Så lenge vannlatingsplagene dine var til stede på samme måte før ryggsmertene kom, ville jeg ikke vært så bekymret for at de har en sammenheng. Hvis du opplever nytilkomne/endrede problemer med vannlatingen og/eller nummenhet i underlivet, ville jeg tatt raskt kontakt med lege (samme dag). Det samme gjelder hvis du har uholdbare smerter eller opplever svakhet/styringsvansker i beina.

Ellers har du helt rett i at de fleste ryggsmerter går over i løpet av 14 dagers tid og at du kan vente med legebesøk hvis du ikke opplever noe av det overnevnte og ellers føler deg frisk (samt er uten tidligere sykdommer/medisiner). Bruk gjerne smertestillende som Paracet og Ibux og forsøk å gradvis gjenoppta vanlig aktivitet.

 

Med vennlig hilsen
Fastlegen, SiO Helse
Finner du ikke det du leter etter?