?

Min bror er homofil og jeg bekymrer meg for foreldres reaksjon på dette

Kvinne 23 . 30 Mars 2022
Spørsmål

Hei. Jeg fant ut nyelig at min bror er homo. Helt siden den dagen har jeg slitt med å sove og spise på to dager og jeg prøver å akseptere det men tanken på det dreper meg med tanke på den kukturen vi kommer fra ( ikke etnisk norsk). Jeg er hele tiden redd for hva om han velger å si det til mamma og pappa og hvordan de vil ta det imot. Jeg syns de har mistet nok i livet jeg vil ikke miste de over noe sånt heller. Jeg vil broren min skal ha det bra men tenker samtidig at han kan leve med det i sjult for å skjerme foreldrene våre men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg trenger hjelp. Hva tips har dere.

Kvinne (23)
Sosionomen svarer
Hei

Det høres ut som at du har høy grad av empati for både din bror og dine foreldre. Det høres også ut som at du tar ansvar og ønsker å legge til rette for at alle skal ha det best mulig. Jeg vil anbefale deg å støtte broren din så godt du kan og gjøre det samme for dine foreldre. Jeg vil råde deg til å snakke med din bror om dine bekymringer, kanskje dere sammen kan finne en måte som kan ivareta både din bror og deres foreldre? Hva din bror  ønsker å si til sine foreldre, er opp til han. Hvordan dine foreldre håndterer dette, må også være opp til dem.

Det virker som om du bekymrer deg for familiens fremtid grunnet dette, siden du strever med å sove og spise. Dersom dette fortsetter anbefaler jeg deg å finne en du kan snakke med om dine følelser knyttet til situasjonen.

Om du trenger noen å snakke med om situasjonen din kan du undersøke samtaletilbudet ved din samskipnad. 

Vennlig hilsen

Sosionomen

Finner du ikke det du leter etter?