?

Hvordan får man venner?

Kvinne 19 . 23 April 2021
Spørsmål

hvordan får man venner

Kvinne (19)
Fagperson svarer
Hei

Nøkkelordet er  tilgjengelighet. For å få venner må vi sørge for å være tilgjengelig for andre mennesker. Det kan innebære å melde seg inn i en gruppe /forening/ fritidsaktivitet eller å spørre noen man går i klasse med om de vil være med og ta en kaffe.

Når vi er i slike sosiale situasjoner med ukjente mennesker, er det viktig å "være tilstede" altså det motsatte av å gjemme seg vekk, se ned i en telefon etc.  Det kan bety et vennlig smil eller enda bedre; ta initiativ til småprat og lete etter andre med lignende interesser som oss selv.

Men vennskap er mer enn å småprate med andre mennesker. Gode vennskap kjennetegnes av at vi er tilgjengelig for den andre emosjonelt. Det kan feks være å dele meninger og tanker,  åpne seg for den andre om følelser og vise at vi er tilgjengelig for den andres tanker og følelser.

 

Jeg sender deg tre artikler, den ene går spesifikt inn på hvordan finne venner gjennom en app, den andre om det å finne nye venner i ny by og den tredje beskriver dette med å være tilgjengelig emosjonelt.

 

 

 

Vennlig hilsen

Klinisk sosionom i SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?