?

Hva gjør man når man føler seg ensom?

Kvinne 22 . 04 Mai 2021
Spørsmål

Hva gjør man når man føler seg ensom i hjertet/ mellomgulvet men ikke vet hva det er

Kvinne (22)
Sosionomen svarer
Hei

Følelsen av ensomhet kan kjennes på ulike plasser i kroppen, som i hjerte eller mellomgulvet. Det er ikke farlig å føle på ensomhet, og du er ikke alene om det. De fleste av oss kan kjenne på ensomhet en gang løpet av livet. Spesielt i koronatiden der folk er mer isolerte og alene, sier mange at de kjenner seg utenfor og ensomme. 
 
Følelsen av ensomhet kan også komme når du er sammen med andre. Det kan være mange grunner til at du kjenner på ensomhet, og det er en følelse som kan være vanskelig å snakke om.
 
Første steg er å innrømme det for seg selv, slik at du får satt ord på det, og får muligheten til å gjøre noe med det. Det kan også være fint å dele følelsen med andre, finne noen å snakke med som lytter. Det kan være at du opplever at andre har kjent på samme følelse som deg. 
 
En motvirkende faktor fra å kjenne seg alene og ensom er å selv ta initiativ til å finne på noe sosialt. Lage deg noen avtaler, slik at du vet at du har noen møtepunkter fremover.
 
Synes du det er vanskelig å ta initiativ selv til sosiale møter, kan det være en idé å engasjere seg i en forening, en organisasjon, turlag eller lignende. Det kan være lettere å bli kjent med noen i en kontekst der det er naturlig og man har felles interesser.
 
 
Hvis følelsen blir for sterk, kan jeg tipse deg å ta kontakt med samtaletilbud i din samskipnad for støtte og hjelp. 
 
Legger ved noen gode artikler om det å føle seg ensom.
 

Hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?