?

Hvilke rettigheter har jeg i Lånekassen hvis jeg blir sykemeldt fra studiet

Mann 22 . 17 Mars 2022
Spørsmål

Hei. Jeg har litt ut i andre semester på nytt studie fått så store problemer i forhold til angst og vegring og mistrivsel og har kommet til at jeg ikke klarer å gjennomføre vårens eksamener og er i det hele tatt i tvil på om jeg skal fortsette på planlagt bachelor fra høsten. Jeg er i kontakt med psykolog og har også vært hos egen fastlege i forbindelse med dette siden før jul. Det jeg lurer på er mine rettigheter i forhold til eventuell sykemelding og i forhold til lånekassen. Jeg går på en skole der jeg betaler 30.000 i semesteret og har tatt opp fult lån, men har nesten ikke greid å studere. Er det noen måte å få annulert/tilgode disse utgiftenen da jeg har vært dårlig hele veien og hvordan skal jeg eventuelt gå frem?

Mann (22)
Fagperson svarer
Hei


Så leit at du sliter med å studere. Når du har vanlig studielån i Lånekassen- og blir mer enn 50% syk  i mer enn to uker - kan du søke sykestipend. Du søker dette på et eget søknadsskjema etter at semesteret er ferdig. Søknaden må ha med dokumentasjon fra din lege eller psykolog.

I følge forskriften til Lånekassen så ser det ut til at også skolepenger kan gjøres om til sykestipend (se Merknader til § 38 første ledd). Her vil jeg uansett anbefale deg å snakke med både lærestedet og Lånekassen for å få veiledning slik at du gjør ting riktig.

 

Hilsen sosionomen, SiO Helse.

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?