?

Han sier han er forelsket men ønsker ikke mer kontakt - hva skal jeg gjøre?

Kvinne 22 . 08 August 2022
Spørsmål

Datet en mann;ble interresert forelsket fort.Jeg var forsiktig,holdt følelser tilbake pga skuffelser.Ting ble etterhvert off mellom oss.Han var mer på enn meg mente at jeg svarte ikke fort nok til å være interresert.Han var på for å avslutte. Jeg sa at jeg var klar for å gi100%at han er en potensiell kjæreste+hvis vi kommunisere bedre&prøve å forstå hverandre kan det funke.Han sa at han følte ikke det samme.Var dette en avvisning fra hans side??Trenger svar Han var vært singel i flere år,datet,men har aldri gått lengre.Jeg ville være venn selvom vi avsluttet,men han sa at han er forelsket,at det blir vanskelig for han.Hvorfor vil han ikke fikse ting hvis han er forelsket i meg,og jeg var klar?Jeg så gode kvaliteter i han,som jeg er redd for å aldri finne i noen andre.Han mente at vi ikke hadde det bra sammen,men ble forelsket?Han sa at jeg var det fineste jenta han hadde møtt.Han fjernet meg på snap for å glemme meg som om jeg aldri har vært en del av livet hans,det gjør vondt.Synspunkter?

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

Uff, for en vanskelig situasjon du har havnet i! Det høres nesten ut som at dere begge to har vært forelsket i den andre, men at forelskelsesfølelsene har kommet på ulike tidspunkter for dere.

Du spør om det var en avvisning da han sa at han ikke følte det samme som deg. Det kan høres ut som at du har rett i den antagelsen. Samtidig har han sagt at han var forelsket i deg, så jeg forstår godt at du er forvirret. Det høres ut som at du har vært klar og ærlig med ham, at du har sagt at du ønsker å prøve på et forhold med ham, men at han allikevel har ønsket å avslutte kontakten. Videre har du ønsket å være venn, men han har sagt at han ikke ønsker å forbli venner da det er for vanskelig for ham. Alt dette høres fryktelig vanskelig ut for deg, det er ikke rart du er forvirret og ønsker synspunkter. 

Det høres ut som at du bør forsøke å legge ham bak deg, siden han ikke ønsker å fortsette og ha noen relasjon. Du har vært ærlig, sagt at du er interessert og at du ønsker å jobbe mot et forhold, eller være venner, - og hvis han da ikke ønsker dette, så kan du ikke gjøre noe mer, dessverre. 

Jeg forstår godt at dette gjør vondt, og at du er forvirret. Han har gitt deg mange ulike signaler. Men slik situasjonen er nå, så virker det som at han ikke ønsker mer kontakt, og at du kanskje bare bør forsøke å legge ham bak deg. Du må nå tenke på hva som er det beste for deg, og det høres ut som at det vil være å forsøke å gå videre. Vi mennesker må også forsone oss med, at noen ganger forstår vi ikke andre menneskers opplevelser, refleksjoner og ønsker. Vi får heller ikke de svarene vi ønsker om hvorfor andre mennesker handler slik de gjør. Det kan kjennes frustrerende, men kan også hjelpe deg til ikke å gruble videre over dette.

Ønsker deg lykke til! 

 Vennlig hilsen klinisk sosionom
Finner du ikke det du leter etter?