Vil du være sosial i forkant?

Noen synes det er godt å snakke med andre, teste kunnskaper eller søke støtte rett før eksamen. For andre er det best å vente et sted alene, med musikk på øret. Du bestememer.

Lag en disposisjon

Disposisjon hjelper deg til å se helheten, den "starter opp" hjernen din og bidrar til en mer effektiv eksamen. Det er lett å føle at det ikke er tid til å skrive disposisjon, men den kan faktisk spare deg tid og gjøre det lettere å holde fokus.

Begynn med det du kan best

Etter å ha skrevet disposisjon på alle oppgavene, begynn med det du har best kontroll på. Det gir en god start på eksamen og du unngår å risikere at du får for dårlig tid til det du er sterkest på. I tillegg skal du ikke undervurdere hjernens simultankapasitet. Mens du skriver, jobber den med å finne frem til det du ikke husket like umiddelbart.

Ta pauser

Opplever du å stå helt fast, eller bli overveldet av stress - ta pause. Det er bedre å bruke ti minutter på å bevege deg, trekke frisk luft og småprate med en eksamensvakt enn å sitte foran oppgaven med en panikk som bare øker og øker. Glem heller ikke å spise. Hjernen trenger sunn mat og drikke for å yte max.

Pust dypt

Overmannes du av nerver? Pust langsomt inn og ut, og gjenta ti ganger mens du sier til deg selv: jeg prøver å holde meg rolig, jeg kan uansett ikke gjøre mer enn mitt beste.