?

Har dere matlagingskurs? Og hvordan betale regninger?

Annet 19 . 26 August 2021
Spørsmål

Har dere matlagingskurs? Lei av å alltid brenne maten min og leve på brente nudler. Har bodd alene i 2 uker og klarer ingenting. Hvordan vet man også hvilke regninger man skal betale? Vet hvordan man betaler, om det er samme fremgangsmåte som når man betaler for noe man kjøpte på nettet, men ikke ellers.

Annet (19)
Sosionom svarer
Hei

Vi har ikke matlagingskurs for øyeblikket, dessverre. 

Bruk internett! Det finnes flere sider som gir tips om billige og sunne matretter til studenter, for eksempel Studentmat siden til MatPrat. Hvis du følger oppskriften slik den står, vil du snart bli bedre!

Kanskje du kan spørre en medstudent om å lage en liten middags-klubb? Finne en du kan utforske nye oppskrifter med? Det kan bli både lærerikt og sosialt.

Den vanligste måten å betale regninger på, er i nettbanken. Kontakt banken din, hvis du er usikker på hvordan du gjør det, de veileder deg gjerne.  Du kan få hjelp til å sette opp faste betalinger, som husleie, strøm, telefon og andre faste avgifter. Gjør en innsats nå, så får du en økonomisk trygg start på studenttilværelsen.

Hvis du fortsatt synes økonomi  er vanskelig, kan du ta kontakt med en av våre rådgivere i din samskipnad som kan hjelpe deg i gang. Du må også gjerne spørre en slektning eller en venn.

Legger ved en artikkel om studentmat tips til deg.

Anbefaler deg også å lese disse semesterstart-tipsene fra SiO om om matlaging og studentøkonomi.

Lykke til

Vennlig hilsen, Klinisk sosionom

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?