?

Kan jeg få sykepenger som student?

Kvinne 22 . 10 September 2021
Spørsmål

Hei! Er sykemeldt fra min fulltidsjobb samtidig som jeg også studerer fulltid på nett. Har fått det til å gå rundt med at jeg studerer på kveldene/nettene. Da jeg er gravid i 7. måned valgte fastlegen å sykemelde meg fra jobb grunnet graviditetsplager. Det var bare 1full måned jeg kombinerte jobb og studier, før jeg ble sykemeldt. Denne måneden fikk jeg også mye mindre vakter, uten at jeg hadde etterspurt det. Har vanligvis jobbet 100%, men denne måneden ble jeg satt ned til 60%. Er det slik at NAV beregner sykepengene mine ut fra den ene måneden jeg kombinerte skole/jobb, selvom jeg var i stand til å jobbe mye mer, og det ikke var min feil at jeg fikk mindre jobb? Og har jeg i det hele tatt rett til sykepenger mens jeg studerer? Studerer som sagt på nett, og det er ingen faste forelesninger.

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

Du skriver ikke om du er også sykmeldt fra studiene dine, så jeg gir deg generell informasjon her, så kan du eventuelt stille spørsmål på nytt, dersom dette svaret gir deg flere spørsmål.


I utgangspunktet får du ikke sykepenger mens du er under utdanning. Er du i stand til å studere på heltid, går NAV ut fra at du også kan arbeide. Det er likevel noen tilfeller der du kan ha rett på penger fra NAV mens du studerer:

  • Er du sykmeldt fra en deltidsjobb, men likevel i stand til å fortsette studiene? Da kan du få sykepenger basert på inntekten din hvis du har kombinert jobb og studier over et visst tidsrom.
  • Blir du både sykmeldt fra jobben og  studiene, kan du ha rett på sykepenger i kombinasjon med arbeidsavklaringspenger.

Hva angår utregning av sykepengegrunnlag (hvor mye du kan få):

 

Vennlig hilsen

Klinisk sosionom i SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?