?

Min far er syk og jeg klarer ikke fokusere på studiene. Hva kan jeg gjøre?

Kvinne 21 . 28 Februar 2022
Spørsmål

Min far har blitt veldig syk. Han er på sykehuset og dette kan bli langvarig. Jeg har fra før ADHD og har slitt med studiene allerede, spesielt på grunn av Korona og fjernundervisning. Som en følge av dette med pappa føler jeg at jeg kommer til å knekke sammen. Jeg vet ikke om jeg klarer å fokusere på studiene den nærmeste tiden fremover. Det å ha det hengende over meg når jeg vet jeg ikke klarer å gjøre innleveringer eller følge opp gjør at jeg nesten ikke ser noen løsning, men hvis jeg søker permisjon får jeg ikke studielån og jeg har ingen steder å dra når pappa er syk. Kan jeg søke om sykestipend eller noe sånt? Hva kan jeg gjøre? Jeg har ikke fastlege her og vet ikke helt hvem jeg skal snakke med.

Kvinne (21)
Sosionomen svarer
Hei

Så veldig leit å høre om faren din. Hva med å ta kontakt med rådgivning/samtaletilbud ved din samskipnad? Der møter du en fagperson som kan se på din situasjon konkret og tenke høyt med deg rundt hvilke rettigheter og muligheter du har. De kan også hjelpe deg til å sortere i tanker og følelser knytta til det vanskelige du står i.

Jeg vil for øvrig råde deg til å ta kontakt med fastlegen din. Kanskje tilbyr vedkommende en samtale digitalt eller over telefon? Dersom det blir til at du søker sykestipend, må nemlig en lege kunne dokumentere at du har stått i noe vanskelig.  

Lykke til

Vennlig hilsen

Klinisk sosionom

Finner du ikke det du leter etter?