Regnbuearmbånd

Pride handler i stor grad om synliggjøring av skeiv kjærlighet og de skeives rettigheter. En enkel måte man kan bidra i synliggjøringen på er å bære et regnbue armbånd (Du kan bestille ditt armbånd her). Armbåndet symboliserer at å elske er en menneskerett.

Les deg opp

Jeg bruker mye tid på internett og møter ofte på innlegg relatert til Pride. Det kan noen ganger være fristende å bla forbi, men sett av litt tid til å lese innleggene. Fordi det betyr veldig mye for veldig mange, bruker jeg litt tid på å se på kampsakene og kampanjen for 2022. Årets kampanje er en markering av at det er 50 år siden avkriminaliseringen av sex mellom menn.

Del og lik innlegg

Det høres kanskje enkelt ut, og det er det også! Det finnes mange der ute som har mye mer kunnskap om Pride enn meg, og de skriver gode innlegg om rettigheter og feil ved samfunnet. Det minste jeg kan gjøre er å dele disse innleggene videre og håpe på at så mange som mulig får lest det og kanskje får en oppvekker.

Delta på arrangementer

Pride er en ti dagers lang festival og Oslo Pride arrangerer hundrevis av arrangementer. Jeg skal uansett være sosial med venner i juni, så hvorfor ikke ta turen innom på et av disse arrangementene? Det er en fin måte å vise støtte på, bli kjent med andre og ha det gøy med venner! Pridefestivalen starter lørdag 18 juni og varer til mandag 27 juni i Oslo. Pride arrangeres også over hele landet.