?

Ubetalt strømregning ble sendt inkassobyrå. Får dette konsekvenser for meg?

Kvinne 21 . 29 Oktober 2020
Spørsmål

Hei! Jeg er sammen med en annen ansvarlig for å betale strøm. Det er hun som står på regningene ol. I dag fikk jeg melding fra lindorrf om at saken min var avsluttet, uten at jeg visste at det var noen sak. Jeg logget inn på lindorrf også, og saken ligger inne med mitt personnummer. Strømmen er nå selvfølgelig betalt, men vil denne saken få konsekvenser for meg senere, vil det feks bli vanskelig å ta opp lån med en sånn sak bak seg? Jeg har jo ikke engang blitt varslet om at det er noen sak, jeg har ikke fått purring eller noe. Synes dette er veldig stressende!

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

Siden jeg ikke kjenner hele saken kan jeg ikke uttale meg uten å ta forbehold. På generelt grunnlag vil jeg anta at dette ikke vil få noen konsekvenser for deg i framtiden med tanke på bolig - og eller andre lånesøknader, siden kravet er betalt og saken er avsluttet hos Lindorff.

En kan få vanskeligheter med å få innvilget lån dersom det blir registrert en betalingsanmerkning. I følge Lindorff sine nettsider blir det registrert betalingsanmerkning på en sak når den har kommet langt i inkassoprosessen og at det er blitt varslet om at det vil bli startet rettslige skritt.

Det skal med andre ord litt til før et inkassokrav resulterer i betalingsanmerkning. Jeg vil uansett råde deg til å ringe Lindorff og undersøke dette for sikkerhetsskyld. 

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse Rådgivning

Finner du ikke det du leter etter?