?

Hvordan melde inn seksuell trakassering av ukjent person og uten bevis?

Annet 21 . 08 Mars 2022
Spørsmål

Hei. Hvordan melde inn seksuell trakkasering når man mangler bevis? Alt skjedde på en PUB og mannen som gjorde det var ukjent. Jeg kan si at dette var av alvorlig art, en forsøkt overgrep uten vold. Men det er vel ikke mulig å få saken godkjent fordi jeg verken kjenner han som utførte det og vet ikke hvem han er.

Annet (21)
Fagperson svarer
Hei

Det hørtes ut som en veldig ubehagelig opplevelse for deg, og du trenger verken å vite hvem personen er eller bevis for å få hjelp og veiledning rundt hva du skal gjøre videre.

Du skriver at det var av alvorlig art, og et sted du kan henvende deg for hjelp videre er for eksempel Støttesenteret for kriminalitetsofre (telefon 800 40 008), som kan gi deg informasjon og veiledning om en eventuell anmeldelse. Eventuelt kan du snakke med din nærmeste politistasjon. 

En annen mulighet er å oppsøke Overgrepsmottaket, her kan du også snakke om din opplevelse og du velger selv hvilken del av tilbudet du ønsker å benytte deg av. Tilbudet er gratis, og for eksempel tilbyr de deg blant annet å sette deg i kontakt med en bistandsadvokat - som du kan drøfte saken din med (om du skal anmelde eller ikke, og dette rundt bevis). Det at du kontakter et overgrepsmottak trenger ikke bety at du har bestemt deg for å anmelde, det kan være godt å få snakket med noen om det du har opplevd også. De har taushetsplikt, og det er du som bestemmer hva du ønsker av videre hjelp.

Masse lykke til videre! 

Mvh Sosionomen i SiO Helse

 
Finner du ikke det du leter etter?