?

Kan jeg få tilbake psykologen ved DPS uten å gjøre noe?

Kvinne 21 . 21 April 2021
Spørsmål

Kan jeg få tilbake psykologen jeg hadde på dps uten å gjøre noe, og kan jeg få psykologen i langtidsterapi og ikke bli tvunget inn i kortid og bli dårlig/ verre?

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

 

For å få behandling ved DPS må man bli henvist av en psykolog eller lege.

Dersom man har psykiske plager, er ofte det første steget å bestille time hos fastlege. Fastlegen vil i samtale med deg vurdere helsetilstanden din, og eventuelt sende en henvisning til DPS. Det er mulig å be om å komme tilbake til tidligere behandler/psykolog i henvisningen. Ofte vil dette være mulig, men det er ingen garanti for at det vil skje.  

Når DPS har mottatt henvisningen, vil det bli gjort en vurdering innen 10 virkedager. Selv om man har gått på DPS tidligere, er det nødvendig med en ny vurdering.

Ved DPS gis det i utgangspunktet korttidsbehandling. Dette er noe som er bestemt av helsemyndighetene. Det vil si at det er politiske beslutninger som de ansatte ved hvert enkelt DPS ikke bestemmer selv. Det tilbys likevel noe lengre tids behandling ved DPS ved spesielle alvorlige tilstander som f.eks. psykose eller alvorlige personlighetsforstyrrelser.

Dersom du ønsker langtidsbehandling, kan du drøfte dette med fastlegen din som har god oversikt over tilbudet som finnes.

Tilbudet ved DPS vil være frivillig, Man blir ikke tvunget inn i behandling, foruten i særskilte tilfeller der det er fare for liv og helse. Bruk av tvang følger et eget lovverk og er veldig strengt for å hindre overtramp.

 

Jeg håper disse svarene var til nytte og ønsker deg lykke til.




Med vennlig hilsen 

Psykologen, SiO Helse 

Finner du ikke det du leter etter?