?

Kan jeg bytte universitet selv om fristen er ute?

Kvinne 21 . 07 Juli 2021
Spørsmål

Jeg hat fullført første året på uia med barnehagelærer utdanning. I Kristiansand som er studentbyen min erfarer jeg sterk angst, depresjon og hjernen min gikk i overlevelsesmodus siden jeg er ensom i Kristiansand. Jeg har tidligere tøff erfaring med ensomhet og derfor treffer det meg noe voldsomt og det går utrolig hardt utover psyken min. Jeg har kommet frem til at det er best for min helse å bo i hjembyen min. Jeg vet at man egentlig ikke kan bytte studiested før man søker på nytt før 15. mars/april. Men er det mulig for universiteter å gjøre unntak når man sliter veldig psykisk?

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

Det er nok dessverre slik at søknader som dette har en søknadsfrist for en grunn. Overføring til nytt studiested avhenger at det er ledig plass på det kullet det søkes overflytting til og at det er samsvar i studiemodellene, og det må sjekkes at søkeren (du) har bestått de eksamener som ifølge studieplanen er nødvendig for å kunne gå inn på det aktuelle nivå.

Jeg vil likevel råde deg til å snakke med en studiekonsulent ved UiA og fortelle om hvordan du har det og høre hva de kan gjøre for deg, når du har det så vanskelig som du beskriver. 

Å være førsteårsstudent midt i en koronapandemi har vært veldig utfordrende for veldig mange studenter,  og når du skriver at du har vond erfaring med ensomhet fra før, kan jeg bare gjette at det har vært en skikkelig utfordring for deg.

Jeg vet ikke om du har vært i kontakt med SiA helse ennå, men hvis du ikke har det, så vil jeg gjerne oppfordre deg til å få hjelp der. De har lang erfaring i å hjelpe studenter med depresjon og angst, og kan hjelpe deg til å tenke videre om hvordan du kan møte ensomheten du opplever. 

Kanskje ditt andre studieår ved UiA kan bli mye bedre enn det første? 

 

Legger ved tre artikler som du kan lese hvis du har lyst. Jeg ønsker deg lykke til, og håper at det ordner seg for deg.




Vennlig hilsen

Klinisk sosionom i SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?